Οικονομία

Χρηματιστήριο: Επισκιάζουν την σταθερότητα οι απώλειες της ΔΕΗ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανοδικές τάσεις επικρατούν στις αγορές της Ευρώπης, όμως η πτώσητης μετοχής της ΔΕΗ επισκιάζει τα την άνοδο αρκετών τίτλων.

Συγκεκριμένα, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για την άκρως ανησυχητική εικόνα που εμφανίζουν τα μεγέθη των πρώτων μηνών του έτους, η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Στις 12:30 οι απώλειες της μετοχής της ΔΕΗ ξεπέρασαν το 11,9%.

Οι αγορές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ισχυρές κεντρικές τράπεζες, με τους αναλυτές της αγοράς να θεωρούν πως η κίνηση του Ντράγκι δεσμεύει στην ουσία το διάδοχό του προς μία κατεύθυνση χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Χορός εκατομμυρίων με το ΕΣΠΑ e- Business! Τι χρηματοδοτείται, ποιους αφορά

Διαχειριστές κεφαλαίων εκτιμούν τώρα πως τον Ιούλιο ίσως δεν προχωρήσει μόνο η Fed σε μείωση επιτοκίων, αλλά ενδεχομένως και η ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια καταθέσεων.

Το δολάριο π.χ. που είχε δεχτεί πιέσεις στο τέλος Μαΐου καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων ενισχύονταν χθες έναντι του ευρώ, καθώς οι προσδοκίες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κεντρικές τράπεζες όπως η ΕΚΤ έχουν προσφέρει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC +1,19%, της Lamda Development +1,10% και της Εθνικής +1,10%.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,49% στις 839,84 μονάδες στις 12:30, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,8 εκατ. τεμάχια. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 19 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,55%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +9,84% και Attica Bank +6,46%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Revoil -13,33% και Λανακάμ -8,32%.

Ολες οι Ειδήσεις