Οικονομία

Fuel Pass 2: Αύριο Δευτέρα 1 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης

Fuel Pass 2: Αύριο Δευτέρα 1 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Fuel Pass 2: Μικρή υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες για την πραγματοποίηση της αίτησης για το επίδομα βενζίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σύγχυση με τη σχετική ΚΥΑ που είχε σημερινή ημερομηνία, ωστόσο, οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Για το άνοιγμα της πλατφόρμας θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπως πάντα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Το νέο επίδομα βενζίνης αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Αίτηση fuel pass 2: Ποια στοιχεία χρειάζονται

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Πώς γίνεται η πληρωμή
Το ποσό πιστώνεται στον δικαιούχο:

είτε α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό,
είτε β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.
Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Fuel Pass 2: Τα ποσά
Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα.
Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα.
Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X