Οικονομία

Η μητέρα όλων των κραχ ξεκίνησε-Ετοιμαστείτε για τρελή κρίση…

Η μητέρα όλων των κραχ ξεκίνησε-Ετοιμαστείτε για τρελή κρίση…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Μπέρι δεν είναι κανένας τυχαίος. Είναι ο επενδυτής που προέβλεψε τη φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ  το 2008 και σορτάρισε την αγορά. Μάλιστα το ποντάρισμά του ενέπνευσε και την ταινία με τίτλο “Το μεγάλο σορτάρισμα”.

Ε, λοιπόν αυτός ο κύριος και τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μιλάει για τη «μεγαλύτερη κερδοσκοπική φούσκα όλων των εποχών σε όλα τα πράγματα». Μάλιστα υποστηρίζει ότι “η μητέρα όλων των κραχ” έχει ήδη ξεκινήσει. .

Τώρα, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Scion Asset Management ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράφημα του S&P 500, που δείχνει τον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του από τα υψηλά του Δεκεμβρίου, παρότι σημείωσε κάποιες πρόσκαιρες ανόδους.

«Και όμως, με ρωτάνε “πότε θα έρθει το κραχ;”», έγραψε, υπονοώντας ότι το κραχ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως σημειώνει το Business Insider.

Αναφερόμενος στις ξαφνικές ανακάμψεις της αγοράς τους τελευταίους μήνες, ο Μπέρι εκτίμησε ότι πρόκειται για «τίναγμα της νεκρής γάτας» (dead cat bounce), δηλαδή πρόσκαιρα ανοδικά ξεσπάσματα στον δρόμο προς την αναπόφευκτη κατάρρευση.

Πρόσφατα, η επενδυτική επιλογή να πουλήσει σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά από σειρά προειδοποιήσεων για οικονομική κατάρρευση, προκάλεσε αίσθηση στον επενδυτικό και μη κόσμο. Οι μόνες μετοχές που κράτησε αφορούν την Geo Group, μια εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν ο Μάικλ Μπέρι επιβεβαιωθεί και αυτή τη φορά, τότε η κρίση του 1929 και των μετέπειτα χρόνων δεν θα είναι παρά  πολύ μικρή σε σύγκριση με εκείνο που θα δουν τα μάτια μας και θα υποστούμε…

Ο Μάικλ Μπέρι υπονόησε ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X