Οικονομία

«Καίει» η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

«Καίει» η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία για την ημερήσια ποσοστιαία άνοδο της χονδρικής τιμής του ρεύματος είναι αποκαλυπτικά, με την Ελλάδα να έχει τη θλιβερή πρωτιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το χρηματιστήριο Ενέργειας, η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα.

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται την Τρίτη (19.10.2021) οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Η μέση τιμή για το ρεύμα διαμορφώνεται αύριο στα 253,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη κλιμακώνεται στα 344 ευρώ.

Η ζήτηση ρεύματος αναμένεται να κυμανθεί στις 302 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (47%) και ανανεώσιμες πηγές (29%). Ακολουθούν οι εισαγωγές και τα υδροηλεκτρικά (από 9%) και οι λιγνιτικές μονάδες με 7%.

Η τιμή των 253,33 ευρώ, είναι η υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του EnergyLive για την εξέλιξη της χονδρικής τιμής ρεύματος, αφού η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντική απόκλιση από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και σχεδόν διπλάσια τιμή από τις Βόρειες.

Η ημερήσια μεταβολή της χονδρικής τιμής στην Ελλάδα για αύριο μεταφράζεται σε αύξηση 8,5%, η μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κόστος το οποίο αναμένεται  να μετακυληστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που μειώνει φόρους, δίνει επιδοτήσεις κλπ η Ελλάδα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει με ευχολόγια και αοριστίες για αποπληρωμή λογαριασμών με δόσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X