Οικονομία

Περιστέρης: ΑΠΕ και αποθήκευση μειώνουν την ενεργειακή υποτέλεια της Ελλάδας

Περιστέρης: ΑΠΕ και αποθήκευση μειώνουν την ενεργειακή υποτέλεια της Ελλάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ευθύνεται η πράσινη μετάβαση για την ενεργειακή κρίση» τόνισε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στο συνέδριο Renewable & Storage Forum, διευκρινίζοντας πως η αιτία εντοπίζεται στην καθυστέρηση της ενεργειακής μετάβασης.

«Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να πάρουν μια σαφή θέση απέναντι στους υποκινητές αντιδράσεων, κυρίως σε ότι αφορά αυτές ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων», πρόσθεσε σχολιάζοντας περιστατικά παραπληροφόρησης σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση και ανέφερε ότι «πρέπει να μπουν ανεμογεννήτριες, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης ή θα πάμε σε απανθρακοποίηση».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «το κρίσιμο τρίπτυχο για βιώσιμη ευημερία για όλους αποτελείται από τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας που μειώνουν την ενεργειακή υποτέλεια της Ελλάδας καθώς και τις διασυνδέσεις για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για όλους».

Περιστέρης: «Η χώρα έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ»

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, από τις παραπάνω ενέργειες δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μάλιστα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ενώ συνοδεύονται από σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα για την αποθήκευση, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε πως η αντλησιοταμίευση πρέπει να αποτελέσει την νούμερο ένα επιλογή καθώς πρόκειται «για μια ώριμη, αξιόπιστη και ευέλικτη λύση που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενεργειακής ασφάλειας της χώρας».

«Σε αυτήν συμπληρωματικά μπορούν να λειτουργήσουν οι μπαταρίες, έχοντας υπόψη ότι δεν μπορούν να παρέχουν ανάλογου μεγέθους υπηρεσίες, ενώ, από άποψη υλικών και κατασκευής αποτελούν ένα έμβασμα προς την Ασία, όταν οι μονάδες αντλησιοταμίευσης έχουν σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά», πρόσθεσε.

Επισήμανε πως η χώρα έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μην επαναληφθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X