Οικονομία

Με θετικά πρόσημα οι ασιατικές αγορές

Άνοδος για τις ασιατικές αγορές σήμερα, Πέμπτη 08.03.2018 καθώς οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη σταθεροποιήθηκαν χθες μετά την ανησυχία που προκάλεσε η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου Gary Cohn από τον Λευκό Οίκο.

Εφιάλτης για 709.585 οφειλέτες Ταμείων! Ζουν υπό την απειλή της κατάσχεσης

Η παραίτηση του ακολούθησε την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και κλυδωνισμούς στις αγορές εν μέσω ανησυχιών για τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πάντως χθες ότι ενδεχομένως να υπάρξουν εξαιρέσεις για το Μεξικό και τον Καναδά αλλά και για άλλες χώρες.

Έτσι κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο Topix σημειώνει μικρά κέρδη 0,35%. Τα αναθεωρημένα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε το δ΄ τρίμηνο κατά 1,6% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 0,5%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,65%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai κερδίζει 0,5% και ο Shenzhen ενισχύεται 1% μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας.

Η Moody’s υποβάθμισε την Τουρκία!

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 44,5% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση και σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 6,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,7%, στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης NZ 50 ενισχύεται σε ποσοστό 0,90%.

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας θα στραφεί αργότερα στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Ολες οι Ειδήσεις