Οικονομία

Τι θα περιέχει το καλάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τι θα περιέχει το καλάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναζητούν εναγωνίως μέτρα για να γεμίσουν το καλάθι που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ σε μία προσπάθεια να αναστρέψουν το καταστροφικό κλίμα και τη ζημιά που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και με το Predator.

Μετά τις αυξήσεις που θα δώσουν στους συνταξιούχους (είχε ψηφιστεί ο νόμος όταν υπουργός Εργασίας ήταν η Εφη Αχτσιόγλου), την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους, την άυξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (θα ισχύσει από την 1 Μαΐου 2023) βάζουν στο καλάθι παροχές σε νέους για φθηνή στέγη.

Οι πληροφορίες που διαρρέονται αναφέρουν ότι για τα νέα ζευγάρια θα ανακοινώσει πρόγραμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Δικαιούχοι του θα είναι όλοι οι νέοι εργαζόμενοι, μισθωτοί αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο» της ΔΕΘ θα ενταχθούν δράσεις στήριξης των νέων που θα «τρέξουν» όλο το 2023 και θα αφορούν από κίνητρα επαναπατρισμού των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, μέχρι μίσθωση ή αγορά πρώτης κατοικίας από νεαρά ζευγάρια με προνομιακούς όρους.

Το στεγαστικό πρόγραμμα «πατάει» πάνω σε παρόμοια προγράμματα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ισπανίας, Πορτογαλίας κ.ά.), ενώ βασίζεται κατά ένα μέρος στα επιδοτούμενα δάνεια του παλιού ΟΕΚ και κατά ένα άλλο μέρος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ.

Στόχος είναι η στήριξη νέων χαμηλού αλλά και μεσαίου εισοδήματος, ανέργων, αλλά και φοιτητών που μένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και πληρώνουν ενοίκιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X