Όλγα Γεροβασίλη: «Να απολογηθεί η ΝΔ για την ανθελληνική συμπεριφορά της κ. Ξαφά»

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δράση της Μιράντας Ξαφά και τις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη για τη φοροδιαφυγή, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ζήτησε «απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τη συμπεριφορά της Μιράντας Ξαφά και τις απόψεις που διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης».

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «σήμερα που η οικονομία ανακάμπτει, που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που χαλαρώνουν τα capital controls, που η χώρα βγαίνει στις αγορές και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τους ελληνικού λαού αναγνωρίζονται διεθνώς, μαθαίνουμε ότι η κ. Ξαφά υπονομεύει τη θέση της χώρας».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Αδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι «παράλληλα, την ίδια στιγμή που γίνεται στην Ευρώπη μια μεγάλη συζήτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των περίφημων offshore, έχουμε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ηθικοποιεί την φοροδιαφυγή των “βαμπίρ” όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μοσκοβισί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Καταλαβαίνω την αντιπολιτευτική στάση ως ένα σημείο αλλά να γίνεται με θεμιτούς τρόπους. Αυτός ο τρόπος είναι αθέμιτος και αυτές οι συμπεριφορές ανθελληνικές», υπογράμμισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλώντας ταυτόχρονα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις και να «ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό, αν είναι συνεργάτης του η κ. Ξαφά της οποίας “τα έργα” και ο ρόλος της στη Λατινική Αμερική είναι διαχρονικά γνωστά, αν συμφωνεί με τις θέσεις της και αν ταυτίζεται με τις απόψεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ, ότι η φοροδιαφυγή είναι αναγκαίο φαινόμενο».

Αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως «είναι απόρροια της αύξησης των εσόδων από τη φοροδιαφυγή και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της μείωσης της ανεργίας» ενώ σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης της ΝΔ σχετικά με το φετινό κοινωνικό μέρισμα, υπογράμμισε πως «το περσινό “όχι” είχε δραματικές επιπτώσεις στην αξιοπιστία της ΝΔ και προφανώς το εισέπραξαν αυτό».

Τέλος, σχετικά με τις εκλογές του Νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «το πραγματικό πολιτικό ενδιαφέρον ξεκινά μετά τον 2ο κύκλο για να δούμε τι πολιτικές θέσεις θα έχει αυτός ο χώρος. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον αν θα συμμετέχουν και θα συμπορευτούν και οι ηττημένοι μετά την εκλογή επικεφαλής», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορεί να στηθεί σοβαρός πολιτικός φορέας στην κεντροαριστερά με κύρια θέση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ