Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δίνει λύση στην οικονομική βιωσιμότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων

Όλγα Γεροβασίλη: Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δίνει λύση στην οικονομική βιωσιμότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε 13 μήνες: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει 2 προγράμματα ανάσχεσης  των συνεπειών της πανδημίας και εχθές, 1 πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Όλα κοστολογημένα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περί λεφτόδεντρων, σημείωσε τα εξής: Η ΝΔ αντί να συναισθανθεί την ευθύνη της για την επιδείνωση της οικονομίας και την επερχόμενη κατάρρευση, αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση με ανακυκλωμένα κλισέ. Επί της ουσίας:

–Χτες ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το απολύτως κοστολογημένο στα 5,7 δις πρόγραμμα της επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας. Σε μία ουσιαστική συζήτηση με επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων της αγοράς αναπτύχθηκαν  όλες τις πτυχές της παρούσας κατάστασης και το πώς και οι ίδιοι βλέπουν την επιβίωση αλλά και την έξοδο από αυτές τις συνθήκες .

–Η αντιπολιτευτική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταγράψει ήδη δύο κοστολογημένα προγράμματα για την εμπροσθοβαρή και έγκαιρη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας. Το πρώτο στην αρχή της πανδημίας, το δεύτερο το Μάιο 2020 τα οποία εάν η κυβέρνηση είχε συζητήσει και κυρίως υλοποιήσει σήμερα δεν θα απαιτούνταν λιγότερα χρήματα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, με την αδυναμία πρόβλεψης και διαχείρισης που την χαρακτηρίζει έχει αφήσει τη χώρα να ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.

Μέσα σε 13 μήνες: Η κυβέρνηση ΝΔ  παρουσιάζει ανικανότητα διαχείρισης, αδυναμία πρόβλεψης και σχεδιασμού. Όλα με τεράστιο κόστος.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για υποκοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Χρήσιμο θα ήταν στ αλήθεια για τη χώρα να κοιτάξει η κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα που έχει με την αριθμητική και αντί απαξιωτικών και ανυπόστατων σχολίων και γενικοτήτων να μιλήσει και για τα πραγματικά νούμερα (π.χ. ότι τα περίφημα 24 δις που έχει ρίξει τάχα στην οικονομία δεν είναι παρά 10 δις) αλλά κυρίως να βγει και να ενημερώσει τον κόσμο: Ποιο είναι και πόσο κάνει το πρόγραμμά της για τη στήριξη της οικονομίας; Ποιο είναι και πόσο κάνει το πρόγραμμά της για να μην καταρρεύσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
Ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η διακυβέρνηση της χώρας. Ειδάλλως ας είναι ειλικρινής  κι ας μιλήσει για την υλοποίηση του κρυφού της στόχου, εκείνου της απορρύθμισης της αγοράς και του αφανισμού πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προφανώς περισσεύουν καθώς είδαμε στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα self-test παίζουν το ρόλο μίας έξτρα πινελιάς πάνω σε ένα κυβερνητικό σχέδιο επιστροφής στη δραστηριότητα. Δυστυχώς εδώ λείπει το σχέδιο

Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, αδιαμφισβήτητο είναι ότι η επιστροφή στην  οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα αμβλύνει τις συνέπειες μίας αναποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας με ακορντεόν και αντικρουόμενα μέτρα. Όμως αναρωτιόμαστε όλοι με ποιο σχέδιο προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα της δραστηριότητας;

Δεν έκανε το παραμικρό για να στηρίξει το ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή  άνθρωποι πεθαίνουν διασωληνωμένοι ή μη εκτός κλινών ΜΕΘ. Βλέπουμε εικόνες ιατρικής πολέμου.

Ποια είναι τα βήματα; Το επικουρικό εργαλείο των self-tests γίνεται ξάφνου η πανάκεια; Θα καλύψουν τι; Την ανυπαρξία μέτρων στα σχολεία; Στους εργασιακούς χώρους; Στα μέσα μεταφοράς;  Τα self test παίζουν το ρόλο μίας έξτρα πινελιάς πάνω σε ένα σχέδιο επιστροφής στη δραστηριότητα. Δυστυχώς εδώ λείπει το σχέδιο.

Η δολοφονία Καραϊβάζ πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη.

Η δολοφονία Καραϊβάζ πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη όλο αυτό το διάστημα δεν έδωσε βάρος στη βαρύνουσα και συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, ει μη μόνον ασχολείται με τις πλατείες, τη νεολαία, την αστυνομία των πανεπιστημίων κ.ό.κ. παρακάμπτοντας αυτό που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό: την ασφάλεια. Και το βέβαιο είναι ότι το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ δεν διασφαλίζει κάτι τέτοιο. Προφανώς ασκούμε κριτική λοιπόν απέναντι στον τρόπο και στη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο οργανωμένο έγκλημα.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη ξεπερνούν τα όρια εμπαιγμού και υποτίμησης του αστυνομικού σώματος

Όλη λοιπόν αυτή η ετεροβαρής διαχείριση του ζητήματος της ασφάλειας και της εγκληματικότητας διανθίστηκε- όπως άλλωστε και κάθε αναπνοή αυτής της κυβέρνησης- με μία ακόμη δήλωση ανάληψης προσωπικής ευθύνης  του πρωθυπουργού ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει γρήγορα τη δολοφονία Καραϊβάζ. Δηλαδή σε άλλη περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. θα πέταγε χαρταετό; Ποιόν υποτιμούν και ποιον νομίζουν πως εμπαίζουν;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X