Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Λαμία 3-0: Έριξε τριάρα για πλάκα και κοιτάει Άρσεναλ

Ολυμπιακός – Λαμία 3-0: Έριξε τριάρα για πλάκα και κοιτάει Άρσεναλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ματς για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πέτυχε μια άνετη νίκη, βάζοντας τρία γκολ στα 33 πρώτα λεπτά. Οι εκ των κορυφαίων Μπρούμα, Φορτούνης έβαλαν τα δύο πρώτα γκολ.

Το τρίτο ο Ελ Αραμπί που έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ματς στιγματίστηκε από τον τραυματισμό στην μέση του Ουσεϊνού Μπα. Και υπάρχει αγωνία ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ. Παράλληλα και ο Παπασταθόπουλος έδειξε να μην έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στον δεξί του ώμο.

Η τακτική

Τακτικά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε τόσο πολλές αλλαγές, όπως περίμεναν πολλοί, λόγω Άρσεναλ. Προτίμησε να ξεκινήσει τους βασικούς, για να τους κρατήσει σε εγρήγορση. Έτσι ο Ολυμπιακός είχε στο χορτάρι όλα τα όπλα, σε σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Φορτούνη, Βαλμπουενά μαζί. Μοναδικό που απουσίασε ήταν ο τιμωρημένος Καμαρά.

Στην αντίπερα όχθη η Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε για την Λαμία, ό,τι καλύτερο είχε στην διάθεση του. Και σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτι τολμηρό και λανθασμένο, όπως αποδείχτηκε στην πορεία του ματς.

Πίεση και δύο γρήγορα γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με διάθεση να το «τελειώσει» γρήγορα. Πίεσε πολύ ψηλά και δεν άφησε την Λαμία να οπάρει ανάσα. Έτσι μόλις στο 8ο λεπτό έγινε το 1-0. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Φορτούνης βρήκε τον Μπρούμα, που με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά της εστίας του Θεωδορόπουλου.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα (10’), ο Ολυμπιακός έβαλε και δεύτερο γκολ. Μετά από πίεση ο Βύντρα έκανε κακό γύρισμα προς τον Θεωδορόπουλο, που με δυσκολία γλίτωσε το αυτογκόλ, διώχνοντας πάνω στη γραμμή. Η μπάλα πήγε στον Φορτούνη που σκόραρε με πλασέ στην αριστερή γωνιά.

Ο τραυματισμός του Μπα και ο στόπερ Εμβιλά

Ωστόσο στο 16’ και σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στη μέση ο Μπα. Πιο συγκεκρικένα έδιωξε με το κεφάλι την μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Φάνηκε να μην ήταν σωστά τοποθετημένο το σώμα του. Έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος έπαιξε στα χαφ με τον Μπουχαλάκη και ο Εμβιλά, έγινε ο δεύτερος στόπερ.

Ελ Αραμπί και 3-0

Η Λαμία δεν μπορούσε να αλλάξει μπάλα, αφού οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν πολύ ψηλά. Και στο 33’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε τον Ρέαμπτσουκ, εκείνος έκανε τη σέντρα, από αριστερά και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη «καθαρίσει» με τη νίκη, ωστόσο εκείνο που τον άγχωνε ήταν το θέμα με τα στόπερ. Γιατί ο Σωκράτης έδειχνε να πονάει στον δεξί του ώμο. Εκεί που είχε τραυματιστεί προ 15 ημερών. Φαίνεται πως δεν το έχει ξεπεράσει. Και προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, πόνεσε πολύ μετά από μια σύγκρουση με αντίπαλο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έκαναν από μία αλλαγή. Ο Χασάν πήρε την θέση του Φορτούνη για τους γηπεδούχους, που άλλαξαν το σχηματισμό τους σε 4-4-2. Για την Λαμία ο Γρηγορίου έβγαλε τον Ρόμανιτς κι έβαλε τον Χατζηστραβό.

Στο 48’ είχε η Λαμία την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Παλαβαντσβίλι έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα.

Στο 55’ μετά από αντεπίθεση ο Βαλμπουενά «κουβάλησε» την μπάλα αρκετά μέτρα, έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Θεωδορόπουλο να διώχνειμ με υπερένταση.

Στα χαφ ο Ανδρούτσος

Στο 56’ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, Μια από αυτές ήταν η είσοδος του Ανδρούτσου στο ματς, Πήγε να παίξει χαφ στο πλάι του Τιάγκο Σίλβα. Είναι και η θέση που τον χαρακτηρίζει, πριν ο Μαρτίνς τον βάλει να παίξει και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 62’ ‘εγινε αλλαγή και ο Ελ Αραμπί για να πάρει ανάσες ενόψει Άρσεναλ. Μπήκε στην θέση του ο Ραντζέλοβιτς με τον Πέδρο Μαρτίνς να γυρίζει ξανά το σύστημα σε 4-2-3-1.

Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά ρίχε ρίξει ταχύτητα. Παράλληλα ο Μαρτίνς έβγαλε παίκτες που θα παίξουν ρόλο στο ματς της Πέμπτης με την Άρσεναλ. Η Λαμία ακόμα κι έτσι δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να απειλήσει. Η καλή στιγμή που καταγράφηκε, ήταν από τους γηπεδούχους. Στο 75′ ο Ραντζέλοβιτς είχε ευκαιρία να σκοράρει με διαγώνιο σουτ.

Προς το τέλος η Λαμία είχε και τον Παλαβαντσβίλι να συνεχίζει το ματς με πόνους στο πόδι. Αλλά συνέχισε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μπουχαλάκης (56’ Μασούρας), Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνης (46’ Χασάν), Βαλμπουενά (56’ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62’ Ραντζέλοβιτς)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Ασίγκμπα, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75’ Σταμούλης), Προβυδάκης (56’ Κωστίκα), Πίτι (63’ Μπουλούλης), Παλαβαντσβίλι, Ρόμανιτς (46’ Χατζηστραβός)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X