Θέμα

«Όμηρος» ο Μητσοτάκης στην δημόσια «σφαγή» Καραμανλή – Σημίτη και σκληρό ροκ στην ΝΔ!

«Όμηρος» ο Μητσοτάκης στην δημόσια «σφαγή» Καραμανλή – Σημίτη και σκληρό ροκ στην ΝΔ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαιρετικά “άβολη” θέση βρίσκεται το Μαξίμου μετά την δημόσια αντιπαράθεση του Κώστα Σημίτη με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς οι υψηλόβαθμες θέσεις που κατέχουν στην κυβέρνηση στελέχη που προέρχονται από το πρώην εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αναγκάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να κρατά ισορροπίες.

Μία στάση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα που βλέπει την ΝΔ να μην βγάζει καμία ανακοίνωση εναντίον των επιθέσεων που εξαπέλυσε ο Κώστας Σημίτης εναντίον του Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά.

Βολές Καραμανλή κατά Μητσοτάκη μέσω Σημίτη

Σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας επίθεση κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στο Μαξίμου επικράτησε η άποψη να μην υπάρξει καμία απάντηση έτσι ώστε το θέμα να ξεχαστεί και να περάσει στα ψιλά. Μάταια περίμεναν τα στελέχη της ΝΔ να υπάρξει μια απάντηση έστω και από το κόμμα.

Αμήχανος ο Μητσοτάκης

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να απαντήσει – κάτι που δεν συνηθίζει – προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση που αναζητούσε τρόπο για να υπάρξει μία ισορροπημένη αντίδραση. Από την μία θα έπρεπε να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ αλλά από την άλλη στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη με τον οποίο το Μαξίμου δεν επιθυμεί να διαταράξει τις σχέσεις του.

Μητσοτάκης

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημερώθηκε για την δήλωση του Κώστα Καραμανλή αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί λίγο πριν μπει στην αίθουσα του μπρίφινγκ.

Η Πελώνη… δεν απάντησε

«Δεν έχω κανένα σχόλιο επί του πρώτου σκέλους» απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη όταν ρωτήθηκε για την αντιπαράθεση των δύο πρώην πρωθυπουργών αποφεύγοντας να πάρει θέση. Στην συνέχεια απάντησε αναφερόμενη στην στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ελληνοτουρκικό.

«Οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς. Είναι διατυπωμένες πολλές φορές και με πολλές αφορμές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο».

Θέατρο του παραλόγου! Αξημέρωτα ο Μητσοτάκης θαυμάζει τα 40…νοικιάρικα λεωφορεία (video)

Η προσεχτική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου δείχνει να συμφωνεί με τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν θέλησε να το επισημάνει καθώς θα φαινόταν ξεκάθαρα πως παίρνει αποστάσεις από τον Κώστα Σημίτη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ με την Αριστοτελία Πελώνη να δίνει την ίδια ακριβώς απάντηση.

«Σας είπα στην αρχική μου τοποθέτηση -ήταν η πρώτη μου απάντηση σε ερώτηση- για τη μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία και αυτή είναι η διατυπωμένη και σαφής θέση της Κυβέρνησης: Για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Τα εθνικά θέματα διχάζουν το Μαξίμου με τους δύο πρώην

Το βέβαιο είναι πως οι χειρισμοί των εθνικών θεμάτων προκαλούν τριγμούς στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Καραμανλής

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Το Μαξίμου έχει ανοίξει ήδη ένα μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά λόγω της αλλαγής στάσης της ΝΔ στο θέμα της Βόρεια Μακεδονίας, με τον Μεσσήνιο πολιτικό να έχει προαναγγείλει πως θα καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με την γειτονική χώρα, ενώ άγνωστη μέχρι στιγμής είναι η στάση που θα κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής, αν και φαίνεται απίθανο να τα υπερψηφίσει.

Γι’ αυτό τον λόγο το Μαξίμου δεν επιθυμεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με την Παναγή Κυριακού που θα προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και την βάση του κόμματος.

Στα «κάγκελα» οι βουλευτές της ΝΔ με τον Σημίτη

Ο πρώτος που πήρε θέση εναντίον του Κώστα Σημίτη, πριν την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ πως ψεύδεται.

Φαρμακερά υπονοούμενα του Μένιου Φουρθιώτη για υπουργούς

«Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός ανέτρεπε τη μέχρι τότε 25ετή πολιτική όλων των κομμάτων, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με την Τουρκία, ενώ όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα υποστηρίζουν μία διαφορά με την Τουρκία, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα και συμπαρασύρει την ΑΟΖ» δήλωσε στο Action24 ο βουλευτής της ΝΔ.

Κώστας Σημίτης

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Την σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε ο βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Κάποιοι με θράσος, ψέματα και κατασκευασμένους μύθους προκαλούν το κοινό αίσθημα και μια ολόκληρη παράταξη. Απαντάμε: Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει συνέπεια και συνέχεια. Ειδικά στα εθνικά θέματα κάθε απόπειρα να διαρραγεί αυτή η ενότητα είναι άσκηση στη ματαιότητα».

Η μεγάλη προδοσία! «Κρεμάται επί ξύλου» από τον Μητσοτάκη ο Τσιόδρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν νέες δηλώσεις στήριξης βουλευτών και στελεχών της ΝΔ υπέρ του Κώστα Καραμανλή γεγονός που θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Ωστόσο στην Παναγή Κυριακού δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση τους με τον Κώστα Σημίτη για ένα εθνικό ζήτημα που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί στο Ελσίνκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X