Αθλητισμός

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1: Ονειρο ήταν και πάει! Οδυνηρός αποκλεισμός στην Κύπρο

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1: Ονειρο ήταν και πάει! Οδυνηρός αποκλεισμός στην Κύπρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όνειρο ήταν και πάει! Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδανικός αυτόχειρας στην Κύπρο, υπέστη μια οδυνηρή ήττα με 2-1 από την Ομόνοια και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας επικράτηση της Αϊντχόφεν με Γρανάδα, αποκλείστηκε πρόωρα και άδοξα από τους ομίλους του Europa League καθώς ακόμη κι αν νικήσει την ισπανική ομάδα την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, η επικράτησή του δεν θα έχει αντίκρισμα.

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία έδωσε δικαιώματα στην κυπριακή ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις ανορθογραφίες των παικτών του Δικεφάλου και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Europa League. Η εδαφική υπεροχή, η κυριαρχία, η κατοχή της μπάλας και η εν γένει προσπάθεια που κατέβαλε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετή ούτε καν για να σώσει τα προσχήματα με την αποφυγή μιας ήττας που ουσιαστικά βάζει τέλος στην εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας…

Ο ΠΑΟΚ άνευ λόγου και αιτίας μπήκε στο γήπεδο μουδιασμένα και με μια χαλαρότητα που δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα τελικά που είχε το παιχνίδι. Και έπειτα από μια νευρική εκκίνηση βρέθηκε μόλις στο 9′ να κυνηγάει το σκορ. Ο Σένε έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με υπερένταση και ο Κακουλλής που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο ΠΑΟΚ, μετά το σοκ που υπέστη, άρχισε να βγάζει αντίδραση, να παίρνει μέτρα και να ασκεί πίεση φτάνοντας στην πρώτη μεγάλη απειλή στο 34′ με την κεφαλιά του Κρέσπο που πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι. Και η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 39′ οπότε ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί «έκρυψαν» την μπάλα, η οποία κατέληξε στο δεξί πόδι του Τζόλη που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ ισοφάρισε (1-1).

Ο Γκαρσία έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο ρίχνοντας στη μάχη τους Γιαννούλη και Μουργκ αντί του Ουαγκέ και του Σβαμπ, αλλά η Ομόνοια ήταν εκείνη που προσπάθησε και πάλι να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα ενός ημιχρόνου. Στο 49′ η κυπριακή ομάδα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Σένε που νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς και τον Τζιωνή που νικήθηκε από το… δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε, έτρεξε, προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετό για να φτάσει στο γκολ. Και τελικά αντί να πετύχει το νικητήριο τέρμα, δέχθηκε ένα γκολ που έμελλε να είναι το μοιραίο καθώς έσβησε κάθε ελπίδα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Ελ Καντουρί έκανε πέναλτι στον Λοΐζου και ο Γκόμεθ ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το 2-1 για την Ομόνοια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κούσουλος (59′ Γκόμεθ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59′ Λέγιακς), Λοΐζου, Τζιωνής, Γκόμες, Κακουλλής (21′ Σεχού), Σενέ (59′ Ντούρις).

ΠΑΟΚ: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46′ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46′ Μουργκ), Τσιγγάρας (79′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X