Οργισμένοι υπουργοί και βουλευτές με Σκουρλέτη και Φίλη για τους πλειστηριασμούς

Οργισμένοι είναι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη και το Νίκο Φίλη. Περισσότερο πάντως με τον πρώτο και, γιατί είναι και μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα, όπως λένε πρωτοκλασάτος υπουργός.

Αιτία της οργής η διαφοροποίηση σε διάφορα ζητήματα και προπαντός η στάση που τηρούν το τελευταίο διάστημα στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν, ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι ένα πολύ λεπτό, κρίσιμο και πάρα πολύ πιθανόν αδύναμο σημείο για την κυβέρνηση. «Αχίλλειο πτέρνα» το χαρακτηρίζουν κάποιοι.

Για το λόγο αυτό, θα περίμεναν μία διαφορετική στάση, ιδίως από τον Πάνο Σκουρλέτη. Η προσμονή για διαφορετική στάση γίνεται πολύ ισχυρότερη, από τη στιγμή που έχουν εξηγηθεί όλες οι πλευρές του θέματος τόσο στον Π. Σκουρλέτη, όσο και στο Ν. Φίλη, καθώς και οι δυσκολίες που υπάρχουν, οι αντιθέσεις από τους Θεσμούς και την εποπτική αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει, ποιες είναι οι δυσκολίες. Οι Θεσμοί έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν κάνουν ούτε πόντο πίσω», έλεγε ισχυρός υπουργός στον eretikos.gr.

Υστερα από τις εξηγήσεις και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν τόσο στον υπουργό, όσο και στον βουλευτή, υπήρχε η προσμονή να αλλάξουν στάση σταδιακά. Ομως, μάταια. Πράγμα που οδηγεί, τόσο υπουργούς όσο και βουλευτές στην εκτίμηση ότι τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν προσωπική ατζέντα και κάνουν προσωπική πολιτική».

Μάλιστα δεν λείπουν και εκείνοι που σηκώνουν πολύ ψηλά το θέμα και ειδικά για τον Πάνο Σκουρλέτη λένε ότι «αν συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πορεία, θα πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση».

Τέλος, στον Ν. Φίλη ορισμένοι (όχι όλοι) αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό ότι βρίσκεται εκτός κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ