Οργή Σαββίδη για τους New York Times

Η εταιρεία DIMERA Group με μία οργισμένη ανακοίνωση απαντά εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη στο δημοσίευμα των New York Times στο οποίο ουσιαστικά παρουσιαζόταν ως ο άνθρωπος του Κρεμλίνου που πλήρωνε με σκοπό να υπονομεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη αναφέρεται πως ουδεμία σχέση έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times.

Η ανακοίνωση της DIMERA

«Σε μία κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία βασισμένη σε σενάρια ψυχροπολεμικού μυθιστορήματοςάλλων εποχών, εξελίσσεται η εμμονική και ταυτοχρόνως αποτυχημένη προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να εμπλέξουν τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διαψεύδεται κάθε σχέση ή εμπλοκή του επιχειρηματία με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Σε αυτό το πλαίσιο οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας», αναφέρεται επίσης.

Tι έγραψαν οι New York Times

Η αμερικανική εφημερίδα θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ υπονομεύτηκε από τη Ρωσία. Κατονομάζει μάλιστα τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ως άνθρωπο των Ρώσων που έδρασε προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά την εφημερίδα οι αμερικανικές αρχές παρέδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαββίδη με ρώσους αξιωματούχους που αποδείκνυαν τον ρόλο και την ανάμειξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ