Παρασκήνιο

Οργή στο Μαξίμου από το αλαλούμ και τα προσωπικά παιχνίδια υπουργών

Οργή στο Μαξίμου από το αλαλούμ και τα προσωπικά παιχνίδια υπουργών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από πουθενά δεν μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση στην κυβέρνηση παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να επικεντρωθεί στο θέμα των εμβολιασμών.

 Ένα ατελείωτο αλαλούμ επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης καθώς ο καθένας παίζει το δικό του το παιχνίδι, για τους δικούς του λόγους και τα δικά του οφέλη. Το αποτέλεσμα είναι καθημερινά πλέον να καταγράφονται αντιπαραθέσεις, με αντικρουόμενες δηλώσεις και στοιχεία.

Πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία είναι για μία ακόμη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εντελώς αυθαίρετα άνοιξε θέμα  για πολίτες δυο κατηγοριών (τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους), τη στιγμή μάλιστα που με ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχουν πολλές ηλικιακές ομάδες οι οποίες δεν έχουν κάνει ούτε καν την πρώτη δόση.

Είναι άλλωστε γνωστό σε ότι αφορά τον γυναικείο πληθυσμό από 25 χρονών και πάνω υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το εμβόλιο, που πρέπει να κάνουν, καθώς μπορεί να προκύψουν θέματα στην εγκυμοσύνη.

Παρά ταύτα ο λαλίστατος υπουργός, έβαλε το θέμα την στιγμή, που το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταλήξει, πως θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναγκάστηκε να τον διαψεύσει χθες καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις  για  το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού του ΕΣΥ δίνοντας λάθος στοιχεία.

Ο  Αδωνις Γεωργιάδης –προφανώς για μικροκομματικούς λόγους-  επιτέθηκε στους υγειονομικούς ισχυριζόμενος πως μόνο το 62,5% έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι πάνω από το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί διαψεύδοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας  επεσήμανε ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν εδώ και πάνω από 18 μήνες μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό και υπογράμμισε ότι είναι εύκολο να σχολιάζει κάποιος έξω από το χορό.

Την ίδια στιγμή ο  Νικήτας Κακλαμάνης, αν και ο Αλέξης Πατέλης είχε υποχρεωθεί μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του περί «τεμπέληδων» για όσους κάνουν διδακτορικό,  καταχέριασε τον άριστο διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη του, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X