Όσοι έχουν γεννηθεί αυτούς τους μήνες… ζουν περισσότερο

Το πανεπιστήμιο του Σικάγο πραγματοποίησε μία μελέτη συγκεντρώνοντας τα ηλικιακά δεδομένα 1.500 ανθρώπων που γεννήθηκαν μεταξύ του 1880 και του 1895 κι έζησαν 100 χρόνια ή και παραπάνω.

Κατόπιν τα συνέκριναν με τα αντίστοιχα 12.000 συγγενών τους και των συζύγων τους. Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι πως οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ζουν περισσότερα χρόνια. Παράλληλα, οι μελετητές δημοσίευσαν στην Ερευνητική Επιθεώρηση της Γήρανσης πως Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο γεννιούνται 40% λιγότεροι εκατόχρονοι.

Σύμφωνα με μία θεωρία οι συνθήκες που επικρατούν τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή μας διαδραματίζουν ρόλο στο προσδόκιμο ζωής, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες στα τελευταία χρόνια της ζωής μας.

Οι επιστήμονες δεν έδωσαν κάποια πολύ συγκεκριμένη επεξήγηση του φαινομένου, αλλά επιβεβαιώνουν πως το γεγονός ότι η θερμοκρασία το φθινόπωρο δεν πιάνει ακραίες τιμές σίγουρα ευνοεί τα παιδιά που γεννιούνται αυτούς τους μήνες. Παρεμπιπτόντως, τα παιδιά που γεννιούνται τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές του Νοέμβρη είναι εκείνα που έχουν συλληφθεί εκεί γύρω στον Δεκέμβρη, μέσα σε εορταστικό κλίμα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ