Αθλητισμός

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Δεν του πάει το Αγρίνιο! Έχασε το αήττητο στο πρωτάθλημα

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Δεν του πάει το Αγρίνιο! Έχασε το αήττητο στο πρωτάθλημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν του πάει το Αγρίνιο. Ο Παναθηναϊκός έχασε και στη Super League, έπειτα από το ματς Κυπέλλου με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Αήττητο ήταν και πάει για την ομάδα του Μπόλονι, η οποία απώλεσε την ευκαιρία να πιάσει ΑΕΚ και Άρη στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, όμως μόνο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν επηρεασμένοι.

Μακράν το χειρότερο α’ ημίχρονο του Παναθηναϊκού στο 2021 και η πρώτη φορά που βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το ντέρμπι της 20ής Δεκεμβρίου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε φανέλα βασικού στον Δημήτρη Καραγιάννη, o οποίος είχε αγωνιστεί για μόλις 13 λεπτά στην εντός έδρας αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εν έτει 2021, ο νεαρός στόπερ είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή (χωρίς να αγωνιστεί) μόνο ενός αγώνα (10/1 κόντρα στην ΑΕΛ).

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου στο α’ ημίχρονο, αφού ο Παναιτωλικός είχε καλή αμυντική λειτουργία.

Θαρρείς πως άδειασαν ύστερα από το σπουδαίο 2-1 επί του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι ούτε κόντρα στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα απέδωσαν τα προσδοκώμενα.

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό, προφανώς έπαιξε τον ρόλο του για τη συνέχεια, καθώς δόθηκε ακόμα περισσότερο βάρος στην άμυνα.

Ο Γκμπόλι Αριγίμπι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος έπιασε ένα ιδανικό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σωκράτη Διούδη.

Η μοναδική στιγμή που ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» με την ισοφάριση καταγράφηκε στο 16ο λεπτό, σε μία πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Από απομάκρυνση του Έντιν Τσότσαλιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνκαρ, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, ο Μαουρίσιο πετάχτηκε στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η τύχη της φάσης θα κρινόταν στο VAR, ώσπου τέσσερα λεπτά αργότερα ο διαιτητής αποφάσισε να δείξει ελεύθερο.

Το α’ ημίχρονο επεφύλασσε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, εν αντιθέσει με το β’ που ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένος.

Η είσοδος του Αϊτόρ αντί του Αργύρη Καμπετσή και τα ανεβάσματα των Χουάνκαρ-Γιοάν Μολό έδωσαν ώθηση στο «τριφύλλι», το οποίο απείλησε ουκ ολίγες φορές.

Μολό στο 51’, Ιωαννίδης στο 55’, Ιωαννίδης και Αϊτόρ στο 61’, Ιωαννίδης στο 62’ και κυρίως Ενγκμπακοτό στο 67’ (δοκάρι) ήταν οι μεγάλες στιγμές για ισοφάριση.

Ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στη μάχη τον Άγγελο Τσιγγάρα αντί του Αϊμέν Ταχάρ για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης με την είσοδο του Φεντερίκο Μακέντα αντί του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Μανώλης Τζανακάκης, Νίκος Βέργος, Χοακίν Αρσούρα και Απόστολος Κωνσταντόπουλος ήταν τα τελευταία πρόσωπα του Παναιτωλικού στο ματς, Σπύρος Τζαβίδας, Ανδρέας Αθανασακόπουλος και Τάσος Χατζηγιοβάνης τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» σίγησαν από το 70’ και μετά, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να κρατήσει εύκολα το προβάδισμα και να πανηγυρίσει αυτή τη σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά (77′ Τζανακάκης), Ταχάρ (65′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο (85′ Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι (84′ Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης (77′ Βέργος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80′ Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης (83′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες (73′ Μακέντα), Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X