Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Ήθελε τον Βιγιαφάνιες του!

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Ήθελε τον Βιγιαφάνιες του!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός: Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός την εφετινή σεζόν και απέδειξε ότι μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εικόνα των «πρασίνων».

Σε διάταξη 4-4-2 επέμεινε ο Λάζλο Μπόλονι, με τον Βιγιαφάνιες να παίζει αριστερά, τον Αϊτόρ δεξιά και τους συνήθεις Φεντερίκο Μακέντα-Καρλίτος στη γραμμή κρούσης.

Ο Ρουμάνος έδωσε εντολή στον Αργεντινό να συγκλίνει συχνά προς τον άξονα και στον Βασίλη Ζαγαρίτη να παίρνει όλη την αριστερή πτέρυγα.

Στο 10ο λεπτό, από μπαλιά του Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ βρήκε δίχτυα, αλλά δε χρίστηκε σκόρερ επειδή ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, είχε μπει φορτσάτος στο ματς και στο 19’, από γύρισμα του θετικότατου Φακούντο Σάντσες στο α’ ημίχρονο, ο Φεντερίκο Μακέντα άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ.

Ο Παναιτωλικός πήρε την μπάλα στην κατοχή του μετά το γκολ, ώσπου στο 42ο λεπτό, ο Ζαγαρίτης έκανε το γύρισμα από αριστερά (προηγήθηκε συνεργασία των Βιγιαφάνιες, Καρλίτος) και ο Γιώργος Λιάβας έβαλε αυτογκόλ.

Ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στη μάχη τον πρώην «πράσινο» Νίκο Βέργο αντί του Μοχάμεντ Αζάντι, όμως η ομάδα του Αγρινίου δεν κατάφερνε να απειλήσει.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Αϊτόρ στο 49’ και τον Μαουρίσιο στο 65’, αλλά το 2-0 παρέμεινε, αφού στην πρώτη φάση έκανε χέρι ο Βιγιαφάνιες και στη δεύτερη ήταν οριακά οφσάιντ ο Αϊτόρ.

Ο Δέλλας έβαλε τους Ντουάρτε, Ταχάρ και Μεντόσα, σε μία προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τη στιγμή που ο Μπόλονι άλλαζε πλευρές τους Αϊτόρ-Βιγιαφάνιες.

Χρόνο συμμετοχής πήραν οι Γιασίν Αγιούμπ, Γιοάν Μολό, Αργύρης Καμπετσής, Γιάννης Μπουζούκης και Δημήτρης Σερπέζης.

Στα τελευταία λεπτά δόθηκαν κάρτες με σχετική ευκολία εις βάρος παικτών του Παναθηναϊκού, όμως ο Σάντσες έκανε ένα αδικαιολόγητο πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συνεπώς, από το πουθενά βρήκε γκολ ο Παναιτωλικός, με σκόρερ τον Μεντόσα στο 90+4’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις, Μάζουρεκ, Αριγίμπι, Αζάντι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X