Θέμα

Πανικός στο Μαξίμου: Ψάχνουν απεγνωσμένα ευκαιρία για γρήγορες εκλογές

Πανικός στο Μαξίμου: Ψάχνουν απεγνωσμένα ευκαιρία για γρήγορες εκλογές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ψάχνουν απεγνωσμένα παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του στο Μαξίμου βλέπουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους και έχουν πανικοβληθεί.

Τώρα πια η ιδέα που τείνει να γίνει κυρίαρχη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό. Βλέπουν τη χιονοστιβάδα που έρχεται από την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσαν στην οικονομία. Βλέπουν τις συνέπειες από την αποτυχία να διαχειριστούν την πανδημία. Βλέπουν τις καταστροφές που προκάλεσε το λοκντάουν χωρίς να είναι αποτελεσματικό στο μέτωπο της πανδημίας και αντιλαμβάνονται πως η κλεψύδρα αδειάζει ασταμάτητα και η οργή των πολιτών διογκώνεται.

Ούτε με τις ενέσεις των made in Greece δημοσκοπήσεων καταφέρνουν να αντιστρέψουν το παιχνίδι και διαπιστώνουν πως αν περιμένουν ως το Φθινόπωρο, η κατάρρευση μπορεί να έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Τώρα ελπίζουν ότι ενδεχομένως να συγκρατήσουν ένα μέρος των μεγάλων απωλειών ποντάροντας στο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ηδη ξεκίνησαν μπαράζ επικοινωνιακό, ακόμα και με fake news, για τη διαχείριση των εμβολιασμών. Ομως, όπως ήδη έχει αποκαλύψει ο eretikos.gr  είμαστε στις χειρότερες χώρες της Ε.Ε. στη χορήγηση των εμβολίων που έχει παραλάβει η κυβέρνηση. Ως το τέλος Απριλίου είχε παραλάβει 4,2 εκατομμύρια εμβόλια περίπου και είχαν γίνει 3.020.000 εμβολιασμοί. Μάλιστα έφτασαν ακόμα και τα hellinika hoaxes να διαψεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών. Τέτοιο ρεζιλίκι.

Τώρα οι νέες ενέσεις αισιοδοξίας κάνουν λόγο για τέσσερα εκατομμύρια εμβολιασμούς και ραντεβού για εμβολιασμό ως το τέλος του Μαΐου. Το νέο επικοινωνιακό τρικ, το οποίο περιλαμβάνει και τα ραντεβού ανέλαβε να σερβίρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τη λογική ότι είναι από τους υπουργούς με την πιο καλή εικόνα. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι θα αναδειχθεί ως νέο αστέρι του Μαξίμου, αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχθεί την πρόταση του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και του αναθέσει τη διαχείριση του Προγράμματος Επενδύσεων.

Δημοσκόπηση: Η απίστευτη κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αριθμούς

Ετσι, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του σκέφτονται, σύμφωνα και με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews να κάνουν εκλογές μετά το εμβόλιο. Ως τότε ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα.

Αλλά μάλλον δεν πρόκειται να καταφέρουν αν δει κανείς τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, γιατί εκτός από το εμβόλιο, υπάρχει η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, η καταστροφή στην οικονομία και η καταστροφή της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης  αφού:

  • Το 92% εκτιμά ότι η κατάσταση στην απασχόληση είναι κακή.
  • Το 76% κρίνει πως οι υπηρεσίες που παρέχει το Δημόσιο είναι κακές.
  • Το 81% είναι απαισιόδοξο για τις εξελίξεις στην οικονομία και πιστεύει ότι δεν θα βελτιωθεί.
  • Το ίδιο ποσοστό, 81%, δεν βλέπει φως για τα οικονομικά του νοικοκυριού του.
  • Το 90% των Ελλήνων κρίνουν αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας
  • Το 71% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν μετά τα προαναφερόμενα και άλλα επίσης άσχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συμβούλους του ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, ελπίζουν ότι θα δημιουργηθεί παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές με καλά γι΄ αυτούς αποτελέσματα, μάλλον θα πρόκειται για αιθεροβάμονες, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X