Πάνος Καμμένος: Δ. Καμμένος και Τ.Μπαλτάκος πίεζαν βουλευτές να αποστατήσουν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στο σενάριο της αποστασίας. Μάλιστα κατονομάζει ως πρωταγωνιστές της επιχείρησης τους Δημήτρη Καμμένο και Τάκη Μπαλτάκο,οι οποίοι κατά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας άσκησαν πιέσεις σε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ώστε να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της ΝΔ και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τις νέες καταγγελίες έκανε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μάλιστα ανέφερε ότι το βράδυ μετά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, βγήκε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. «Εκεί ορισμένοι μου αποκάλυψαν ότι και πιέσεις υπήρξαν και ραντεβού έγιναν. Ο  Δ. Καμμένος μαζί με τον Τ. Μπαλτάκο έκλειναν ραντεβού σε σπίτι στην Αλεξάνδρας και πίεζαν βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής για να δημιουργήσουν νέο φορέα της δεξιάς που θα είχε τη στήριξη επιχειρηματιών. Tέτοιες πρακτικές των διαμερισμάτων και των “υπογείων” είναι αποτυχημένες, δεν περνάνε…», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην κυβερνητική σταθερότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επέμεινε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και εξήγησε πως η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας από τη γειτονική χώρα, όπως επίσης οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται, θα απαιτήσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

Επίσης προχώρησε στην εκτίμηση ότι ενδεχομένως τελικά η κύρωση της συμφωνίας να μην προχωρήσει, υπό το βάρος των αντιδράσεων στη γειτονική χώρα. Η ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης ο Σεπτέμβριος του 2019.

Για να έρθει προς κύρωση η συμφωνία πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα. Οπως εκλογές στα Σκόπια γιατί πρέπει να ανατραπεί ο πρόεδρος, μετά εκλογή προέδρου, δημοψήφισμα, συνταγματικές αλλαγές. Όλο αυτό θα τραβήξει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός που θα δεχθεί ότι θα είναι πολίτης σλαβικού κράτους. Μετά έχουμε τις αντιδράσεις του Ιβανόφ, ο οποίος ανέπεμψε τη συμφωνία πίσω στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ