Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα να γίνει ξανά Ευρωπαίος – Πως περνάει στους «32»

ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα να γίνει ξανά Ευρωπαίος – Πως περνάει στους «32»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά είχε καλές παρουσίες στην Ευρώπη και έφερνε πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα.

Η πρώτη φορά που πραγματικά…πάτωσε, ήταν λίγους μήνες πριν έρθει στη διοίκηση ο Ιβάν Σαββίδης, όταν η ομάδα είχε ρίξει πολύ την ποιότητα του ρόστερ της, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης.

Τότε ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ Βιένης, αποτέλεσε «σοκ», πολύ απλά γιατί δεν το συνηθίζε αυτό ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια όμως και αφού ανέλαβε ο Ιβάν, ο ΠΑΟΚ άρχιζε να δείχνει ξανά το καλό του πρόσωπο εκτός συνόρων. Αυτό μέχρι την χρόνια που ανέλαβε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και αν ο αποκλεισμός από την Εστερσουντ δεν χρεώθηκε στον Ρουμάνο προπονητή καθώς ήταν το πρώτο του παιχνίδι, οι μετέπειτα εμφανίσεις ήταν σίγουρα αποκαρδιωτικές. Αν εξαιρέσουμε τις προκρίσεις για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας, ο Λουτσέσκου φάνηκε ξεκάθαρα ότι θυσίασε την Ευρώπη για το πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, ήρθε ο αποκλεισμός από την Σλόβαν με Φερέιρα προπονητή, κυρίως λόγω του σοκ της προηγούμενης ευρωπαϊκής μονομαχίας του δικεφάλου που προήλθε από τον αποκλεισμό στο Champions League μετά τη διαιτητική σφαγή του Άγγλου Γκρεγκ Πόουσον.

Και πως τα φέρνει έτσι η μοίρα και ο ίδιος διαιτητής, θα σφυρίξει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό για τον ΠΑΟΚ.

Διότι οι ασπρόμαυροι σήμερα με την Ομόνοια, παίζουν τον πρώτο από τους δύο τελικούς τους για το Europa League. Καλούνται πάση θυσία στη νέα εποχή με Γκαρσία στον πάγκο, να βάλουν επιτέλους τα καλά τους στην Ευρώπη και να πάρουν την πρόκριση ώστε να διορθώσουν την τσαλακωμένη ευρωπαϊκή εικόνα του ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος πρέπει να προκριθεί για να αλλάξει μία και καλή σελίδα. Πρέπει να πάρει και σημαντικούς βαθμούς για την μετέπειτα πορεία του τα επόμενα χρόνια και να πορευτεί πλέον, έχοντας προτεραιότητα την εξέλιξη του εκτός συνόρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X