Ελλάδα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου (vid)

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με συνθήματα γραμμένα με σπρέι, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προέβη σε παρέμβαση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας και ο φεμινιστικός τομέας της οργάνωσης.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού «βρωμάει και ζέχνει από διαφθορά και σκάνδαλα», προσθέτοντας πως η δικαιοσύνη «πολλές φορές συγκαλύπτει εγκλήματα που στιγματίζουν για πάντα τις ζωές των θυμάτων, ξεπλένει τους κακοποιητές, αφήνοντας μια ντροπιαστική παρακαταθήκη» στην κοινωνία.

Η αναρχική συλλογικότητα υπογραμμίζει επίσης πως «Ζούμε οργουελικές εποχές. Τα θύματα αντιμετωπίζονται με αμφιβολία στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, μετατρέπονται σε θύτες που είχαν σκοπιμότητες και είπαν ψέματα για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι πραγματικοί θύτες έχουν ισχύ και λεφτά, οι γυναίκες θύματα “εγκληματοποιούνται” και κατηγορούνται γιατί δεν το σταμάτησαν, γιατί δεν το είπαν όταν έπρεπε, και άρα η ευθύνη είναι δική τους. Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει «να σπάσουμε το καθεστώς του φόβου».

Συγκλονίζει η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που βιάστηκε στα 11 χρόνια της

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X