Πέλλα: Σπείρα διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές – Στις 52.000 ευρώ η λεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σπείρα αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, ηλικίας 21, 35, 21 και 41 ετών, διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές επιχειρήσεων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δράστες από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε περιοχές της Πέλλας. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στις 52.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα εμπλέκονται σε διαρρήξεις δύο επιχειρήσεων και ενός αποθηκευτικού χώρου, από όπου αφαίρεσαν συνολικά ένα όχημα, εργαλεία και εξοπλισμό, αξίας 31.000 ευρώ, σε διάρρηξη χώρου στάθμευσης οχημάτων, από όπου αφαίρεσαν τις μπαταρίες 7 οχημάτων και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, σε 3 κλοπές σταθμευμένων οχημάτων καθώς και μια κλοπή μπαταρίας σταθμευμένου οχήματος.

Τρία από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ