Πολιτική

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία που «μπλοκάρει» το κόμμα Κασιδιάρη

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία που «μπλοκάρει» το κόμμα Κασιδιάρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η ρύθμιση που “μπλοκάρει” την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη και η κυβέρνηση θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση, ώστε να ψηφιστεί από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η καθολική αποδοχή της θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Την τροπολογία, εκτός από τη ΝΔ, αναμένεται να ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ “όχι” λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Για την ουσία της ρύθμισης που φέρνει στον «πυρήνα» της την πραγματική – και όχι την εικονική – ηγεσία ενός κόμματος, μίλησε στην αρμόδια επιτροπή ο Μάκης Βορίδης.

Για κενά και ασάφειες στην τροπολογία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να υπάρχει ρητή αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία και αντιπροτείνοντας την πρόταση Κοντιάδη-Αλιβιζάτου.

«Το ΠΑΣΟΚ (…) λέει ένα ξεκάθαρο όχι στα εγκληματικά στοιχεία και στα ναζιστικά μορφώματα που εισέβαλαν κοινοβουλευτικά στην εγχώρια πολιτική ζωή το 2012», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

«Τόσο με την τροπολογία της ΝΔ, όσο και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις που μπορούν να χωρέσουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων», επεσήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σαν Mέρα25 δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Με εξώδικο στον Πρόεδρο της Βουλής, το καταδικασμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κάνει λόγο για «αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη» και ζητά την απόσυρσή της. Με το εξώδικο, ο καταδικασμένος Κασιδιάρης ομολογεί πως είναι ο πραγματικός ηγέτης του μορφώματος, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X