Οικονομία

Πετρέλαιο: Πτώση… παρά την αισιοδοξία για τερματισμό του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας!

Πετρέλαιο: Πτώση… παρά την αισιοδοξία για τερματισμό του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές για το πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη 23.10.2019. Κι αυτό παρά τα σημάδια προόδου μεταξύ των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας και τις συζητήσεις μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή.

Πώς κινείται το πετρέλαιο

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του σκοπεύουν να εξετάσουν κατά πόσον θα εμβαθύνουν τις περικοπές στην παροχή αργού πετρελαίου όταν θα συναντηθούν το Δεκέμβριο λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξασθενημένη αύξηση της ζήτησης το 2020, δήλωσαν πηγές του καρτέλ.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο σημείωσαν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Λου Κινγκς σημειώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εφόσον οι δύο πλευρές σέβονται ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίζονται από τις προβλέψεις αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία λειτουργούν ως αντίρροπη δύναμη στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+.

Την Τετάρτη το πρωί (9:46 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 59,50 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,34% και το αργό στα 54,17 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,57%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X