Πικρός καφές για τον κύριο Γιώργο Κύρτσο που είπε ότι: Αν δεν είχαμε τον Γεωργιάδη στην Ν.Δ. θα έπρεπε να τον εφεύρουμε!

Στην παρέα του Ντόναλντ Ντάκ, όλοι θυμόμαστε το τυχερό παπί Γκαστόνε, του οποίου η τύχη τρέχει με χίλια. Τα υπόλοιπα παπιά της παρέας (εκτός από τον θείο Σκρούτζ) ήταν πάντοτε φτωχά.
Στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί Γκαστόνε που η τύχη τους τρέχει… και αυτοί είναι οι Ευρωβουλευτές και ειδικά οι Έλληνες Ευρωβουλευτές. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση, εκείνοι μισθολογικά είναι έτη φωτός μπροστά. Ευρωβουλευτής -Γκαστόνε!
Μια καταπληκτική δουλειά με αποδοχές και πρεστίζ που δεν περιγράφονται. Πάρτε χαρτί και μολύβι. Έχουμε και λέμε. Ανά μήνα!Μισθός 6.083.91 ευρώ+Λειτουργικές δαπάνες 4.200 ευρώ+ Απασχόληση προσωπικού ( συνήθως οικογενειακού) στο γραφείο του 19.000 ευρώ…Όλα αυτά, στην πενταετή θητεία, μάς κάνουν: Κρατηθείτε… 1.757.03 Ευρουλάκια! Κι΄αυτά χωρίς το επίδομα παρουσίας 298 ευρώ την ημέρα+ 149 ευρώ την ημέρα, ως επίδομα κοπάνας σε άλλη πόλη+Κάτι άλλα ψιλά…+ δωρεάν ταξίδια σε άλλη πόλη+ 24 δωρεάν-αποδημητικά αεροπορικά ταξίδια στην χώρα εκλογής του Ευρωβουλευτή – Γκαστόνε! Τουλάχιστον ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες με άτοκο δάνειο! Αυτοκίνητο δωρεάν με τον σοφέρ όχι για την κυρία Νταίζη αλλά για τον ίδιο…. Όσο για τη δουλειά; Τα παιδιά… σκάβουνε τέσσερις μέρες την εβδομάδα! Υπάρχει βέβαια λόγος στην Ευρωβουλή…Αλλά χαλαρά. Pourparler…Ειδικά όταν υψώσουν τη φωνή οι Ευρωβουλευτές των αδύναμων εταίρων μπορεί να ακούσουν και κανένα… skasmans.
Εννοείται ότι τα κόμματα απαιτούν από τους δικούς τους Γκαστόνε, μια σοβαρότητα στην εκπροσώπηση, τόσο κομματικά όσο και εθνικά.
Έχουμε λοιπόν τον Γκαστόνε- Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κύριο Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος, πέρα από τις αερολογομαχίες για τα f16 ( εκτός γραμμής του κόμματος ) είπε: – Αν δεν είχαμε τον Άδωνι στην Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να τον εφεύρουμε!
Ο τροχός εφευρέθηκε από τον άνθρωπο το 3.500 π.Χ. Ο Άδωνις εφευρέθηκε από την Ν.Δ. το 2015 μ.Χ. (ενώ η εφεύρεση της πυρίτιδας αποτελεί ακόμη άλυτο μυστήριο).
Ίσως ο κύριος Κύρτσος αντί να…χολοΣκάι στο ραδιόφωνο και να μιμείται τον Τόμας Έντισον, πρέπει να επανεκτιμήσει την τύχη του ως…Γκαστόνε να κάτσει στα χρυσά του αυγά και να εκμεταλλευτεί το τυχερό παπί. Τώρα που έχει χρόνο. Προτού αυτό μεταβληθεί σε δοχείο νυκτός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ