Πικρός καφές για τον κύριο  Κώστα Καραμανλή που έφυγε εκνευρισμένος από τη βουλή.

Έφυγε από την βουλή  εκνευρισμένος ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό ίσως να αποτελεί είδηση για τους πολιτικούς συντάκτες… Όμως για τον ίδιο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του. Κι΄αυτό γιατί ο εκνευρισμός κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά, ενώ αυξάνεται η αδρεναλίνη, μια ορμόνη που αντιμετωπίζει το στρες προκαλώντας αντίδραση μάχης ή αντίδραση φυγής. Εδώ λοιπόν επεμβαίνει η επιστήμη η οποία συνιστά: Την άμεση διαχείριση του εκνευρισμού. Αυτή επιτυγχάνεται: Α)Με την απώθηση και Β) Με τη χαλάρωση.

     Δηλαδή…Τι εκνεύρισε τον παθόντα; Μα…ο κύριος Μητσοτάκης που ταυτίστηκε με την πριμαντόνα της Ν.Δ. τον κύριο Γεωργιάδη… Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να τους απωθήσει, (αντίδραση μάχης), απωθεί τον εαυτό του, (αντίδραση φυγής) και αναχωρεί από τα ΄΄ορεινά΄΄της βουλής, που συν τοις άλλοις, προκαλούν έλλειψη πολιτικού οξυγόνου.

Μετά έρχεται η χαλάρωση. Αναπνέουμε βαθιά με φόντο το λιμάνι της Ραφήνας και εκπνέουμε λέγοντας  αργά… «Χαλάρωσεεε… Καλά περνάμε! Ο Καραμανλισμός, ποτέ δεν πεθαίνει μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά του Αχιλλέα ο γιος τον ανασταίνει!»

Μέρος της χαλάρωσης είναι η…Γνωστική αναδόμηση… Δηλαδή, αλλάζουμε τρόπο σκέψης… Θυμόμαστε δύο τρία πραγματάκια όπως: Τον δρόμο του μεταξιού με το ταξίδι στην Κίνα. (Για τους πρωθυπουργούς μας είναι…Κυψέλη -Παγκράτι). Την ιστορική  ομιλία στην έκθεση Θεσσαλονίκης, με τους βασικούς πέντε άξονες της ανάπτυξης και εκείνη την ανεπανάληπτη,  την ονειρική…  Οργανωμένη  Εναρμόνιση!!

Ύστερα η σκέψη πάει σε κάτι πιο ευχάριστο! Δηλαδή την απόδραση που κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια, μόλις μας είπε ο…Παπαθανασίου στο αυτί και ο Προβόπουλος στο κεφάλι,  ότι έρχεται η κρίση… και τέλος κάνουμε χρήση του χιούμορ… Λέμε στην Νατάσα. – Πάρε τον Μπαϊρακτάρη και πες του να μου φέρει πέντε πίτα Μητσοτάκη , πέντε νταβατζήδες στη λαδόκολλα  και τον Γεωργιάδη  σαλάτα…Αλλά, επειδή η παραγγελία αργεί και η θεραπεία μας άνοιξε την όρεξη, τρώμε και ένα Ιμάμ Μπαϊλντί, μια και το μόνο που ασκούμε πλέον είναι η… Πολιτική κουζίνας…Στο τέλος πίνουμε και το καφεδάκι μας… Πικρό βέβαια, καλή ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ