Πικρός καφές για τους πτωχούς Έλληνες με…συνοδευτικό το… ΄΄αντίδωρο΄΄ της κυβέρνησης.

         Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για το ΄΄κοινωνικό μέρισμα΄΄.  Αυτό που θα δώσει η κυβέρνηση στους πτωχούς Έλληνες πολίτες, καθώς και την επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν παράνομα και με δικαστική απόφαση αποδίδονται στους συνταξιούχους…( Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου)

       Ας δανειστούμε την ορολογία της  εκκλησίας, επειδή το ΄΄αντίδωρο΄΄ που αυτή δίνει στους πιστούς μοιάζει καταπληκτικά  με το παραπάνω ΄΄κοινωνικό μέρισμα΄΄, δήθεν δώρο…  Το αντίδωρο λοιπόν γίνεται από τα πρόσφορα που καταθέτουν οι πιστοί. ( Δηλαδή τις προσφορές των φορολογουμένων που καταθέτουν μέχρις τελευταίας ρανίδας του αίματός τους). Το αντίδωρο, που δίδεται προς το τέλος της λειτουργίας, (της κυβέρνησης), δίδεται αντί-δώρου, σε όσους δεν κοινώνησαν… Αλλά και ως επιπλέον δώρο (γι΄ αυτούς που ψήφισαν ΣύριζΑνέλ…). Είναι μεταφορικά… η ύψωση στην Αγία Πρόθεση, από όπου βγαίνει ο αμνός, ο οποίος θα μετουσιωθεί επί της Αγίας Τραπέζης στο Σώμα του Κυρίου. Προσέξτε ομοιότητες! Φοβερά πράγματα! (Το πρόβατο δηλαδή το οποίο από πρόθεση θα προστρέξει στην τράπεζα και στο ΑΤΜ…  Θα μετουσιωθεί σε «σώμα»- εκλογικό φυσικά!).

Για να πάρουμε το αντίδωρο, τοποθετούμε το δεξί μας χέρι πάνω στο αριστερό και με ανοιχτή την παλάμη. (Υψωμένη προς το μέρος των κυβερνώντων και συγκυβερνώντων). Σύμφωνα πάντα με τους ιερούς κανόνες για να πάρουμε το αντίδωρο (που τώρα αποκαλείται ΄΄κοινωνικό μέρισμα») πρέπει να είμαστε νηστικοί! (Εδώ πετυχαίνει ΄΄διάνα΄΄ το οικονομικό team της κυβέρνησης! Διότι πράγματι, όχι μόνον νηστικοί, αλλά κυριολεκτικά… θεονήστικοι θα είναι όσοι τυχεροί το πάρουν).

Επίσης το αντίδωρο λέει η εκκλησία, το τρώμε όλο και δεν το πετάμε. (Τι να πετάξουμε,αφού μπορεί να φάμε και το χέρι μας)…Το αντίδωρο πρέπει να μοιράζεται με ησυχία και τάξη (Σιγά παιδιά μη σπρώχνεστε είναι αντικοινωνικό, ενώ το μέρισμα είναι το αντίθετο!). Μερικοί λαμβάνουν το υπέρ-αντίδωρο, που καλείται και Ύψωμα! Αυτό δίνεται σε δημάρχους, κοινοτάρχες, κομματάρχες κ.λ.π.

(Στην προκειμένη περίπτωση «Ύψωμα΄΄ θα πάρει η ΔΕΗ… για να υψωθεί, εκτός των άλλων και το…ηθικό των  συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ)… Την ώρα που ο ιερέας δίνει το αντίδωρο λέγει… »Ευλογία Κυρίου και έλεος έλθει επί σε». (Ενώ ο…αντιδωρέας πάτερ  Αλέξιος λέγει:» Ετυμηγορία ποιμνίου και έλεος έλθει προς εμέ.»). Βοήθειά μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ