Πικρός καφές για τους συνδικαλιστές του μετρό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 Ρωτήστε τους επιβάτες του μετρό ,τι γνώμη έχουν για

τις απεργίες αλλά… Προσέξτε μη σας έρθει κανένα καντήλι στο κεφάλι.. Μιλάνε αυτά τα καλά παιδιά της ΣΤΑΣΥ  γιά ΄΄έγκλημα εις βάρος του δημοσίου πλούτου΄΄! Κλαίνε και οδύρονται δήθεν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αλήθεια τι έγινε με τις διώξεις στελεχών για τις υπεξαιρέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα χάρτινα εισιτήρια; Λένε αυτά τα καλά παιδιά ότι: ΄΄Αναγνωρίζουν ως εργοδότη τους, μόνο τον Ελληνικό λαό και κανέναν άλλον΄΄! Σκεφτείτε λοιπόν τον εργοδότη – λαό  να ταλαιπωρείται στο κυκλοφοριακό χάος και τους συνδικαλιστές να πίνουν το καφεδάκι τους. Είναι πολύ πικρός ο καφές σας κύριοι, γιατί κανείς δεν σας υποστηρίζει. Αν τολμάτε βγείτε στον σταθμό του Συντάγματος και πείτε ΄΄Εμείς κάναμε την απεργία΄΄! Να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος.

Κάποτε ο Γιώργος Γεννηματάς, ( επί παλαιολιθικού ΠΑΣΟΚ), τα έβαλε με τους ηλεκτροδηγούς του ηλεκτρικού, ( άλλα καλά παιδιά ) και φυσικά έπαθε ηλεκτροπληξία…

Όταν υπέγραφαν τις συμβάσεις εργασίας οι συνδικαλιστές των ηλεκτροδηγών, τι είχαν κατά νού; Είναι απλό.  Πρώτα διοριζόμαστε, μετά ειδικευόμαστε, στη συνέχεια εκλεγόμαστε ως Μετροπατέρες, οπότε δεν δουλεύουμε. (Εννοείται εις βάρος των επιβατών,αλλά ΚΑΙ των εργαζομένων συναδέλφων). Ύστερα αρχίζουμε τις απεργίες, για να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας. Παράλληλα οι συνδικαλιστές των ηλεκτροδηγών , έχοντας φοιτήσει στη σχολή Κούν , αρχίζουν τις παραστάσεις παίζοντας  την μεταλλαγμένη τραγωδία  του Σοφοκλή, ΄΄Ηλέκτρα΄΄! Αλλά… Κατίνα Παξινού. Επειδή όμως ουδεμία σχέση έχουν με την τέχνη της Παξινού, απλά ξεκατινιάζονται ως σκέτες Κατίνες.

Δεν σκέφτονται τους χιλιάδες εργαζόμενους επιβάτες που αγωνιούν να πάνε στην δουλειά τους, όσο αυτή ακόμη υπάρχει… Εκείνοι τον χαβά τους.  Αφού έχουν δέσει γερά τον γαϊδαρό τους στο βαγόνι του μετρό αναφωνούν…

΄΄Καβάλα πάμε στη ΣΤΑΣΥ καβάλα πολεμάμε΄΄. Ναί. Αλλά να μην ξεχνάνε ότι καβαλάνε γάϊδαρο και όταν αυτός αγριέψει μπορεί να τους πετάξει από την πλάτη του και επιτέλους…Από τις πλάτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ