Πικρός καφές στα φορολογικά υποζύγια που δεν είναι στα paradise papers.

Όταν είμαστε παιδιά και διαβάζαμε το έργο ΄΄Πρίγκηψ και φτωχός΄΄του Μαρκ Τουαίν. , όπου οι μικροί ήρωες-ο ένας πρίγκηπας και ο άλλος φτωχός- αλλάζουν θέσεις επειδή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, δεν φανταζόμαστε πόσοι κοινοί θνητοί θα ζούσαν σήμερα σαν πρίγκιπες…

Δεν είναι μόνο η Βασίλισσα Ελισάβετ και οι υπόλοιποι εστεμμένοι , που ζουν εις βάρος των μοιρολατρών υπηκόων τους (Πού είσαι Ροβεσπιέρε;) είναι και οι σύγχρονοι νεόπλουτοι που ζουν εις βάρος μας.

Από τον 17ο αιώνα, όπου ο ενεχυροδανειστής Μάγερ Άμσελ Μπάουερ, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, άλλαξε το όνομά του σε ΄΄Roth Schild΄΄ και αποκόμισε τεράστια κέρδη με το να δανείζει χρήματα στους πάντες, τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Αϊνστάιν έχει πει: -Τρεις δυνάμεις κινούν τον κόσμο… Η ανοησία, ο φόβος και η απληστία! Η τελευταία προκαλεί πλούτο, αλλά όπως λέει και ο Σαλούστιος  ΄΄Ο πλούτος δεν μειώνει την απληστία΄΄…Η σχέση δε, με την πολιτική, που είναι ένας συνδυασμός άπληστων συμφερόντων, μας οδηγεί τελικά στην…γυναίκα του Καίσαρα, αλλά και σε πολλούς άλλους ΄΄νόμιμους΄΄ και ΄΄ηθικούς΄΄ φοροφυγάδες.

Τα paradise papers  με τις offshore εταιρίες είναι επινόηση των εχόντων και κατεχόντων. Όλα αυτά τα χειρίζονται εξειδικευμένοι ΄΄Οφσοριστές΄΄δικηγόροι και λειτουργούν εναντίον των φορολογικών υποζυγίων, που με γαϊδουρινή υπομονή ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Για τους έχοντες δεν φτάνει μόνο ο πλούτος. Τον θέλουν και αφορολόγητο! Αν όμως για τους ιδιώτες φοροφυγάδες δεν υπάρχει προς το παρόν τιμωρία, για τους πολιτικούς υπάρχει και έχει και χρώμα. Μαύρο!

Κάποτε στη Γαλλία συνελήφθη για πολλοστή φορά ένας υπέργηρος κλέφτης που μόλις είχε αποφυλακιστεί…Τον ρώτησαν γιατί συνεχίζει να κλέβει σε τέτοια ηλικία..- Ξέρετε τους είπε: – Δεν φταίνε οι πλούσιοι που είναι πλούσιοι…Φταίνε οι φτωχοί που τους επιτρέπουν να είναι πλούσιοι!

Επομένως δεν φταίνε μόνον οι ΄΄νόμιμοι΄΄ αφορολόγητοι, που μας δουλεύουν, όντες υπέρμαχοι της σχολής ΄΄Πνεύμα και Ηθική΄΄του Βασίλη Αυλωνίτη!  Φταίνε και οι συνεπείς φορολογούμενοι που τους επιτρέπουν να είναι »νόμιμοι΄΄ και ΄΄ηθικοί΄΄… και μάλιστα ως ΄΄ηθικολόγοι΄΄, να  έχουν το θράσος να μας πουλάνε και πνεύμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ