Πικρός καφές στον ΄΄eretikos.gr΄΄ που έγραψε ότι έγινε ΄΄Θεομηνία΄΄.

         Κύριε Αρχισυντάκτα

Με έκπληξη διάβασα σε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο του eretikos.gr ότι οι συγκεκριμένες  περιοχές της δυτικής Αττικής επλήγησαν από…΄΄Θεομηνία΄΄!!

Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται αφειδώς και μάλιστα με την σφραγίδα, όχι μόνον της εκκλησίας αλλά και του επίσημου κράτους!

Συγκεκριμένα με την υπουργική απόφαση 281245/2008 ΦΕΚ 628/Β΄9.4.2008

Άρθρο 2 παράγραφος 1. Ο όρος ΄΄θεομηνία΄΄ περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τις πλημμύρες…

Με συγχωρείται αλλά διαφωνώ διαρρήδην! Κι΄ αυτό γιατί ΄΄Θεομηνία΄΄ σημαίνει: Η μήνις του Θεού. Δηλαδή θέλετε να πιστέψω ότι ο Θεός έχει θυμώσει με την αυθαιρεσία των πολιτών –  από την μια και με την ανυπαρξία της πολιτείας – από την άλλη και τιμωρεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών! Αν και παντογνώστης δεν τιμωρεί τους ηθικούς αυτουργούς, δηλαδή τους πολιτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν το βιολί τους, όχι στο μέγαρο Μουσικής, αλλά στο μέγαρο της Βουλής…

Επομένως αντί να προτρέπετε την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, θεωρώ πιο πρακτικό, αλλά και επιστημονικό να…δεηθείτε, υπέρ της καταπαύσεως των πλημμυρών, μαζί με τους εκπροσώπους της εκκλησίας!

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, η και πιθανότερη! Έχει να κάνει με…Θεούς και δαίμονες! Πράγματι ο Θεός μπορεί να θύμωσε! Γιατί χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη λογική, (ως Θεάνθρωπος), θεώρησε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, (δαίμονας), όχι μόνον δεν πράττει τα δέοντα έργα για αυτές τις περιοχές,  αλλά  εισπράττει μόνον φόρους  για να αντιμετωπίσει τα ζέοντα δικά της προβλήματα.

Όσο για τα έργα, αυτά διαχρονικά  έχουν την εξής πορεία. Πρώτα γίνεται η προμελέτη! Μετά γίνεται η μελέτη! Και ύστερα…γίνεται η μεταμελέτη! Εν τω μεταξύ χρήματα εξαντλούνται, (τρώγονται) και τα έργα δεν γίνονται ποτέ!

 Κύριε Αρχισυντάκτα

 Τώρα που το ξανασκέφτηκα, ζητώ συγνώμη και ανακαλώ.

Έ… λοιπόν ίσως έχει δίκιο που θυμώνει ο Θεός! Ξεθεώθηκε να περιμένει τις καλές πράξεις…Γιατί οι κυβερνώντες, (δαίμονες), κυριολεκτικά  δεν έχουν το Θεό τους!

Όσο για τους  έρημους κατοίκους και τα αθώα θύματα…Αυτοί δυστυχώς, όπως πάντα, θεωρούνται παράπλευρες… Θεομηνικές απώλειες.-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ