Το πείραμα της Νέας Φιλαδέλφειας εξαφανίζει τα έσοδα από τις αστικές συγκοινωνίες

Στο τρόλεϊ της γραμμής 3  Νέα Φιλαδέλφεια – Άνω Πατήσια – Νέο Ψυχικό θα επιχειρήσουμε ένα πείραμα! Θα παρακολουθήσουμε την εξαφάνιση των εσόδων από τις αστικές συγκοινωνίες! Στο εν λόγω τρόλεϊ  υπάρχουν αρκετοί επιβάτες.

Παρ΄όλο το στριμωξίδι κανένας δεν διαμαρτύρεται…  

Γιατί να διαμαρτυρηθεί  άλλωστε, αφού οι περισσότεροι, αν όχι όλοι

ταξιδεύουν ΔΩΡΕΑΝ!

   Στην επόμενη στάση μπαίνουν οκτώ επιβάτες, Οι τέσσερις είναι νέοι, οι δύο είναι γυναίκες κάποιας ηλικίας και οι άλλοι δύο ένα ζευγάρι αλλοδαπών. Κανένας δεν επικυρώνει την ηλεκτρονική κάρτα που υποτίθεται ότι έχει μαζί του… Στην επόμενη στάση μπαίνουν πάνω από δέκα επιβάτες, ακούγεται μόνο ένας ήχος επικυρωμένης κάρτας! Όλοι οι άλλοι κάνουν το κορόιδο…Δηλαδή επικυρώνει ένας στους δέκα!

Ο οδηγός το ξέρει ότι έχει να κάνει με τζαμπατζήδες, αλλά ποιεί την νήσσαν. Ξέρει ότι αν αντιδράσει, είναι πιθανόν…Τι πιθανόν, είναι βέβαιον ότι θα φάει ξύλο! Έξάλλου είτε πληρώσουν οι επιβάτες είτε όχι, αυτός θα πάρει ακέραιο το μισθό του.

Οι ανύπαρκτοι ελεγκτές, όταν γίνουν υπαρκτοί, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ειδικό μηχάνημα, που θα δείχνει ποιες ηλεκτρονικές κάρτες  έχουν επικυρωθεί… Ωστόσο παραμένουν ανύπαρκτοι και αυτοί, γιατί είναι βέβαιο ότι όταν γίνουν υπαρκτοί θα φάνε και αυτοί ξύλο!

Έτσι κατάντησαν την αστική συγκοινωνία οι εκάστοτε κυβερνώντες. Έτσι την κατάντησε η πρωτοφανής ατιμωρησία και η πεποίθηση ότι το τζάμπα είναι πλέον θεσμός!

Τι θα συμβεί όμως σε λίγο; Είναι απλό, θα μείνουμε χωρίς αστικές συγκοινωνίες. Ήδη στα αμαξοστάσια, λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών επικρατεί κανιβαλισμός, ( διαλύονται λεωφορεία για να γίνουν ανταλλακτικά σε άλλα). Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Μα οι φορολογούμενοι βεβαίως-βεβαίως… Οι φορολογούμενοι όμως δεν έχουν άλλα να δώσουν, οπότε;

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η οποία χρεοκόπησε γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Κάποτε στα ιδιωτικής εκμετάλλευσης αστικά λεωφορεία υπήρχε εκεί δίπλα στην πίσω πόρτα ένας εισπρακτοράκος. Από την πίσω πόρτα έμπαιναν οι επιβάτες και από τις άλλες πόρτες έβγαιναν. Από τον κέρβερο της πίσω πόρτας δεν ξέφευγε κανένας!

Δηλαδή αν διορίζονταν εισπράκτορες στα λεωφορεία με ένα χαμηλό μισθό τι κακό θα συνέβαινε; Μήπως επιτέλους θα έμπαινε μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο; μήπως επιτέλους θα υπήρχαν έσοδα;

Και κάτι τελευταίο… Υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψει κανείς δωρεάν στα υπεραστικά ΚΤΕΛ; ή μήπως θα τον πετάξει έξω ο εισπράκτορας…γιατί άραγε; μα είναι απλό. Τα ΚΤΕΛ επιδοτούμενα-ξεεπιδοτούμενα είναι ιδιωτικά και ο άλλος πονάει το μαγαζί του.

Αλήθεια πως θα  φαινόταν στους εργαζόμενους στα δημόσια Μ.Μ.Μ. άν τους έλεγαν ότι: »Λόγω μείωσης των εσόδων, μειώνονται και οι μισθοί σας κατά 50%» . Πως είπατε; απεργία; Έ… καλά τώρα, έτσι αλλιώς αυτή γίνεται για ψύλλου-πήδημα! Ως γνωστόν αυτός ο ψύλλος τρέφεται από το αίμα των φορολογουμένων…

Πάντως το πείραμα της…Νέας Φιλαδέλφειας που είχε σκοπό την διαπίστωση της  εξαφάνισης των εσόδων στις αστικές συγκοινωνίες ήταν  απολύτως επιτυχές! Δοκιμάστε το κι΄εσείς, πετυχαίνει πάντα!

Υπογραφή

Πικρός Καφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ