Πλειστηριασμοί: Δυσφορία στην κυβέρνηση με κάποιες τράπεζες

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς κάποιες από τις Τράπεζες εμφανίζονται να μην τηρούν την προφορική  συμφωνία που έχουν κάνει με το υπουργείο οικονομικών, ώστε να μην βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια κάτω των 300.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χθεσινό Πολιτικού Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε εκτάκτως στην Βουλή δεν έγινε καμιά συζήτηση για το θέμα  της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία-καθώς υπήρχε και η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο όπλων  στην  συγκεκριμένη περιοχή- και όλη η συζήτηση αναλώθηκε στο θέμα  των πλειστηριασμών.

Οι κύριοι Ευκλείδης Τσακαλώτος ,Δημήτρης Τζανακόπουλος και Σταύρος Κοντωνής ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών  και διαβεβαίωσαν  ότι με την  συμφωνία που υπάρχει  με  τις Τράπεζες διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία.

-Και αν τελικά κάποιες Τράπεζες δεν τηρήσουν την  συμφωνία τι θα γίνει ρώτησε ο Νίκος Φίλης. Μήπως πρέπει να υπάρξει από τώρα νομοθετική ρύθμιση που  θα προστατεύει την λαϊκή κατοικία;

Απάντηση δεν υπήρξε καθώς οι  πληροφορίες λένε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών και κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η ιδέα ωστόσο έπεσε και μένει να δούμε αν θα ευδοκιμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ