Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη και ποιοι αυξημένη

Οι μισοί συνταξιούχοι θα παίρνουν μειωμένη σύνταξη τον Ιανουάριο αν τελικά εφαρμοστεί ο νόμος. Σε 1,2 με 1,3 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνταξιούχοι που θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται και για 650.000 από αυτούς η μείωση θα είναι 18%.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας  στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Ο επανυπολογισμός της σύνταξης αφορά σε 2 εκατ. συνταξιούχους από τους 2,6 εκατ. συνολικά, γιατί δεν θα επανυπολογιστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, ανέφερε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Φαίνεται ότι θα έχουμε μειώσεις για 1,2 – 1,3 εκατ. συνταξιούχους.

Από αυτούς, μεγάλες μειώσεις θα δουν 650.000 περίπου – δηλαδή μειώσεις της τάξης του 18% , που είναι το ανώτατο πλαφόν. Κυρίως μιλάμε για συνταξιούχους του στενού δημόσιου τομέα, που λαμβάνουν τις συντάξεις από το γενικό λογιστήριο του κράτους, συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Πολλοί από αυτούς, στην περιοχή του 18%.

Έρχεται η 13η σύνταξη! Σχεδιάζεται για τα Χριστούγεννα, «αγκάθι» οι δανειστές

Οι υπόλοιποι 650.000 συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να είναι 5% – 10% -12% μείωση στις κύριες συντάξεις.

Υπάρχουν άλλοι 450.000 περίπου συνταξιούχοι που θα έχουν μικρές μεταβολές. Μπορεί να είναι μία αύξηση ή μείωση της τάξης του 2%.

Για τους υπόλοιπους 250.000 θα υπάρξουν αυξήσεις. Για ορισμένους μικρές και για άλλους – που έχουν πληρώσει υψηλότερες εισφορές από το ΙΚΑ – υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις.

Συντάξεις: Νέα επιστροφή έως 5.000 ευρώ σε 500.000 συνταξιούχους! Πού κάνετε αίτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ