Κοινωνία

Πόλα Ρούπα: Από ισόβια … 6 χρόνια για τη βομβιστική επίθεση

Πόλα Ρούπα: Από ισόβια … 6 χρόνια για τη βομβιστική επίθεση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε η Πόλα Ρούπα σε δεύτερο βαθμό, από ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014 για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό δίκασε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών συνεδριάζοντας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η ευνοϊκή για την Πόλα Ρούπα απόφαση έρχεται λόγω νομοθετικής μεταβολής του νέου Ποινικού Κώδικα, που απαιτεί βαριές σωματικές βλάβες ή θάνατο για καταδίκη σε ισόβια για βομβιστικές επιθέσεις.

Επιπλέον, το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση δεν την έκρινε ένοχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά έκρινε ότι ενώθηκε μαζί με άλλους για την διάπραξη αδικημάτων.

Αποτέλεσμα ήταν να επιδικάσει ποινή για επιμέρους αδικήματα της συνέργειας σε κλοπή, όχι ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και να της επιβάλλει την κατά πολύ μειωμένη ποινή. Η συνήγορος της έκανε λόγο για «δικαίωση» της Πόλας Ρούπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X