Πολιτική

Αρχίζουν οι επαφές Τσίπρα για να αποφευχθούν εκατόμβη νεκρών και καταστροφικό lockdown

Αρχίζουν οι επαφές Τσίπρα για να αποφευχθούν εκατόμβη νεκρών και καταστροφικό lockdown
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του αυτή στην πρόσφατη ομιλία του στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει πως στόχος των επαφών αυτών είναι να βρεθεί μια «απάντηση» στην «ανεπαρκή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έστω και τώρα για την αποτροπή τόσο χιλιάδων ακόμα απωλειών όσο και ενός ακόμα καταστροφικού lockdown».

-->

Ο κύκλος επαφών του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά αύριο στις 15:00, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και στις 16:00 με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 16:00 θα δει το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, στις 10:30 με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και στις 11:30 με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ο κύκλος επαφών με φορείς και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, όπως τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν αρκεί να προτείνουμε, να αποκαλύπτουμε, να καταγγέλλουμε. Οφείλουμε ως πολίτες και ως κόμματα και ως κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε για σταματήσουμε αυτόν τον καταστροφικό κατήφορο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να μας ακούσει. Είναι δεδομένο. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί.

Έχουμε ευθύνη τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες των πολιτών να κινητοποιηθούν πριν γίνει ανεπίστρεπτη η καταστροφή. Η κοινωνία να απαιτήσει και να επιβάλει λύσεις όπως στο παρελθόν όταν οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν.

Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα μάς δίνουν τα όπλα, ας τα χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας. Να παραμερίσουμε αντιπαλότητες και να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας που κοστίζει ζωές.

Σκοπεύω να επιδιώξω να επικοινωνήσω με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι πρέπει να γίνει. Με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών δυνάμεων.

Καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας. Γιατί από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό. Να ανοίξουμε τον δρόμο που μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα», είπε πει από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X