Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ ελάχιστα πάνω από 30%-Μονοψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ ελάχιστα πάνω από 30%-Μονοψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην επόμενη δημοσκόπηση της Alco αναμένεται να δούμε το 2 μπροστά από τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας (ήδη σε κρυφές δημοσκοπήσεις, καθώς και σε έρευνες πρεσβειών φαίνεται το 2 στο ποσοστό των ψήφων). Βλέπετε όσο και να θέλουν οι δημοσκόποι να κρύψουν τη ραγδαία φθορά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορούν να το κάνουν.

Υπάρχουν, όμως, τα ταχυδακτυλουργικά των αριθμών και της προσέγγισης που κάνουν. Για παράδειγμα δεν προβάλλουν τα ποσοστά στο σύνολο του δείγματος, αλλά την αναγωγή επί των εγκύρων, που είναι ένας τρόπος να ευνοούν το πρώτο κόμμα και να του δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό.

Βλέποντας τo ποσοστό επί του συνόλου του δείγματος βλέπουμε πως η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται μόλις 0,3% πάνω από το 30% και  πολύ λίγο πριν από τον τεκτονικό σεισμό που θα προκληθεί και θα συνταράξει το κυβερνών κόμμα και το πολιτικό σκηνικό.

Κοιτάζοντας λοιπόν τους μικρούς αριθμούς στη βάση κάθε μπάρας βλέπουμε πως στη δημοσκόπηση της  Alco η Νέα Δημοκρατία παίρνει 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21,2% και όπως φαίνεται η ψαλίδα σε άλλη μία δημοσκόπηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον ανασχηματισμό-φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονοψήφια και πιο συγκεκριμένα 9,1% και όχι 10,2%, που δείχνει η μέτρηση με την αναγωγή επί των εγκύρων.

Πέτσινη δημοσκόπηση δείχνουν κάποιοι πονηροί αριθμοί

08.png

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X