Πολιτική

Δημοσκόπηση για Αθήνα: Σκαμπίλι στον Κώστα Μπακογιάννη – Εκπληξη νίκη στον δεύτερο γύρο

Στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ο νυν Δήμαρχος, θετικά απαντά το 28,2%, ενώ το 62,9% προτιμά κάποιον άλλον στη θέση του.

Δημοσκόπηση REALPOLLS. Οι Αθηναίοι είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι από τον Κώστα Μπακογιάννη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της REALPOLLS. Μάλιστα παίρνει κάτω από  30% στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο είναι πάρα πολύ πιθανό να χάσει την εκλογή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει το προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας με ποσοστά κάτω του 30%, ενώ στη μάχη της δεύτερης θέσης φαίνεται να κάνει την έκπληξη ο Χάρης Δούκας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή», ο Κώστας Μπακογιάννης κόβει πρώτος το νήμα με 26,3%, ο Χάρης Δούκας καταλαμβάνει ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση με 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης φαίνεται να τερματίζει τρίτος με 10,5%.

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 16,7%.

Δημοσκόπηση Real Polls: Ανατροπή στον δεύτερο γύρο

Μάλιστα, στην περίπτωση που τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και στον δεύτερο γύρο περάσει ο Χάρης Δούκας, η κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας δεν φαίνεται να είναι εύκολη για τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σε μία τέτοια αναμέτρηση ο Καθηγητής του ΕΜΠ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,3% έναντι 31,4% του νυν δημάρχου.

Αντίθετα, ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατεί έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη, καθώς εάν συναντηθούν στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει 35,2% έναντι 29,8% του αντιπάλου του.

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η γενικότερη αρνητική εικόνα που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, αφού το 47,4% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του και μόλις το 7,2% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

Μάλιστα στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ο νυν Δήμαρχος, θετικά απαντά το 28,2%, ενώ το 62,9% προτιμά κάποιον άλλον στη θέση του.

Ολες οι Ειδήσεις