Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός πήρε τη σκυτάλη από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη καθώς μίλησε ευθέως για πόλεμο με τη Ρωσία. Μάλιστα η δήλωση έγινε στο αμερικανικό Bloomberg, με τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό, λέγοντας ότι «διεξάγουμε πόλεμο».

Συγκεκριμένα, όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει πριν μερικές ημέρες η Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας η οποία απάντησε ότι «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

Η βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μερική αναδίπλωση λέγοντας: «Κατηγορήθηκα διότι είπα ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία, με τον Πούτιν. Το ενεργειακό πρόβλημα απειλεί το σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν την δυνατότητα εναλλακτικών πηγών ενέργειας και χώρες που προετοιμάζονται για διακοπές ηλεκτροδότησης».

«Αυτό πώς ονομάζεται;» διερωτήθηκε και επέμεινε ότι «είμαστε σε έναν πόλεμο», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται «σε έναν ενεργειακό πόλεμο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X