Επιλογές

ΝΔ: Από την Πάτρα ως τις εκλογές με κωδικό… την ανάπτυξη

Πριν από μερικές μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε… προειδοποιήσει δημοσιογράφους σε μια συνομιλία πως δεν προτίθεται να κάτσει και πολύ στο γραφείο του, στα κεντρικά της ΝΔ, ως τις 7 Ιουλίου.

Κάπως έτσι, με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επισήμως από σήμερα, η ΝΔ ως τη μέρα των εκλογών σχεδιάζει περιοδείες, επιμέρους συζητήσεις στα πρότυπα των αμερικανικών townhall meetings, όπως εγκαίρως έχει γράψει το Reader.gr, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις.

Πώς θα δοθεί η προεκλογική μάχη από την ΝΔ

Ως προς τις τελευταίες, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες θα επιλέγονται ανάλογα και με τον συμβολισμό που παράγουν, θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συγκεκριμενοποιεί το σχέδιο της ΝΔ ως προς τις επιμέρους θεματικές.

Αρχής γενομένης από την Πάτρα σήμερα το απόγευμα και με κωδικό «Ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα», λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει τους άξονες του προγραμματικού σχεδίου της ΝΔ για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας. Από τον εντυπωσιακό χώρο του οινοποιείου της Achaia Clauss, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε ένα από τα βασικότερα κομμάτια του προγράμματος της ΝΔ, μιας και στο επίκεντρο του πολιτικού του λόγου είναι η μείωση φόρων, η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και συνακόλουθα η μεγέθυνση του ΑΕΠ.

Ο Μητσοτάκης σε… ειδικό κοινό στην Πάτρα

Στην εν λόγω εκδήλωση θα μιλήσει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά σε ένα κοινό 500 ατόμων, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους τοπικών και παραγωγικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και γαλάζιων στελεχών. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα συνεχίσει να αναπτύσσει τον σχεδιασμό του για την ανάπτυξη και τις επόμενες μέρες, μιας και την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με έμφαση ειδικά στην ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος, στα μακεδονικά προϊόντα, αλλά και στην ανάδειξη του μακεδονικού brand.

Γιατί Πάτρα για την ΝΔ;

Η επιλογή της Πάτρας δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, στην οποία η ΝΔ δεν είχε παραδοσιακά ερείσματα, αν και στις πρόσφατες ευρωεκλογές κατάφερε να βάψει τον νομό γαλάζιο για πρώτη φορά από το 1974. Επίσης, λόγω της γεωγραφικής θέσης της πόλης, θα μπορούσε να καταστεί διεθνής κόμβος, ενώ, παράλληλα, είναι και μια πόλη με πολλή φοιτητιώσα νεολαία, στο επίκεντρο της οποίας είναι μετά το Πανεπιστήμιο η εύρεση μιας θέσης εργασίας ανάλογης με τα ακαδημαϊκά της προσόντα.

Η εκδήλωση της Πάτρας είναι η πρώτη από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που σχεδιάζουν στο στρατηγείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον σχεδιασμό να ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε πόλη της περιφέρειας δρομολογείται η πρώτη συνάντηση-συζήτηση που θα έχει με πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, κατά τα αμερικανικά πρότυπα. Παράλληλα, οριστικοποιούνται και οι πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη από την πρωινή εκπομπή του OPEN. Όσο για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, για τα οποία στο παρασκήνιο γίνεται πολλή συζήτηση, αυτά δεν θα ανακοινωθούν τουλάχιστον πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας, καθώς αρκετές περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα.

Ολες οι Ειδήσεις