Πολιτική

Ο Μητσοτάκης είδε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και… «το θέμα θεωρείται λήξαν»

Ο Μητσοτάκης είδε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και… «το θέμα θεωρείται λήξαν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από διαρροές και… παλινωδίες, το τετ α τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έγινε τελικά, το απόγευμα της Παρασκευής (24.09.2021) στη Νέα Υόρκη.

«Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της». Αυτό δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφορο.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ήταν τεταμένες τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στο Μανχάταν (μαζί με τον κατοχικό ηγέτη και τον Τούρκο πρόεδρο), με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα… θρίλερ για το αν θα τον συναντούσε στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν έδωσε το παρών στη δεξίωση της ομογένειας προς τιμήν του πρωθυπουργού (ως είθισται) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την ξενάγησή του στο Ground Zero, η συνάντηση έγινε περίπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Όταν έφτασε εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αποχωρούσε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Ελπιδφόρο και τον πρωθυπουργό, πριν ανανεώσει το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά βρέθηκε στα γραφεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ για να συναντήσει τον πρωθυπουργό, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος

Κατά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην ομογένεια και για τους τρόπους συνεργασίας για καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X