Παρασκήνιο

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ηφαίστειο έτοιμο  να εκραγεί μοιάζει η ΝΔ μετά και  τα τελευταία γεγονότα με τον Κωνσταντίνο Μπγδάνο και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη με τον Καραμανλικό Νίκο Δένδια.

Όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί αυτή την στιγμή να μην αμφισβητείται από την ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος , συνολικά ωστόσο η εικόνα της ΝΔ βρίσκεται σε αμφισβήτηση, καθώς ένα  μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι με ποιoν .

Το γεγονός   ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB το 30 % των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίστηκε  να είναι δυσαρεστημένο από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης -με την τοποθέτηση ακραίων δεξιών στελεχών σε νευραλγικά υπουργεία -, δείχνει ξεκάθαρα ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων ανησυχούν με το άνοιγμα που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την άκρα δεξιά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί στην ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών με την έκρηξη του στην πραγματικότητα εγκλώβισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το έσυρε στην διαγραφή του Κων. Μπογδάνου.

Γι αυτό μερικές ώρες αργότερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έσπευσε να μαζέψει την κατάσταση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να επιστρέψει στην ΝΔ  εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Φυσικά και εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα καθώς ο βουλευτής της Α Αθήνας εμφανίζεται αμετανόητος σε όσα είπε. Πως δηλαδή θα επιστρέψει στην ΝΔ όταν δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει απόψεις κατεβάζοντας παράλληλα τους τόνους.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία και με άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από το πατριωτικό κομμάτι προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους στα εθνικά θέματα.

Σε κανέναν άλλωστε δεν προκάλεσε εντύπωση ότι ο πρώτος που έσπευσε να κάνει δήλωση για το θέμα Μπογδάνου ήταν ο Κώστας Κυρανάκης και δεύτερη η κ. Λατινοπούλου ..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X