Πολιτική

Ρουμπινί για Καϊλή: «Διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα – βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»

Ρουμπινί για Καϊλή: «Διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα – βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οργή Ρουμπινί για Καϊλή: Διεφθαρμένη «αρχμαζορέτα» και «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων», χαρακτήρισε σε ανάρτησή του την Εύα Καϊλή ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, χρησιμοποιώντας μάλιστα emojis για να δείξει την «αηδία» που προφανώς αισθάνεται για την υπόθεση του Qatargate.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρουμπινί έγραψε: «Αυτή η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, ”βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων”, λάμβανε τις δωροδοκίες της σε μετρητά -δολάρια και ευρώ- και όχι σε άχρηστα κρυπτονομίσματα. Η απόλυτη υποκρισία!».

Ο πρόεδρος της Roubini Global Economics ανέφερε επίσης ότι «η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία ήταν υπέρ των κρυπτονομισμάτων, χάνει την αντιπροεδρία εν μέσω έρευνας για διαφθορά».

Σε προηγούμενο ποστ του – χρησιμοποιώντας μάλιστα εικονίδια που κάνουν εμετό – ο Ρουμπινί σχολιάζει σχετικό άρθρο του Politico γράφοντας: «Η Εύα Καϊλή ήταν η ”βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων” (Queen of Crypto) και η μεγαλύτερη μαζορέτα (cheerleader) της ΕΕ

Η ίδια πάντως δηλώνει μέσω του δικηγόρου της ότι “δεν θα γίνει Ιφιγένεια”, επιμένοντας να αρνείται οποιοδήποτε εμπλοκή με τα χρήματα στο σπίτι της.
Ποινική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία και στην Ελλάδα
Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο και της ελληνικής δικαιοσύνης μπαίνει η Εύα Καϊλή καθώς η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από δύο συναδέλφους του να αιτηθούν από τις βελγικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή.

Επίσης οι δύο εισαγγελείς θα ζητήσουν να πληροφορηθούν για την πορεία των μέχρι τώρα ερευνών των βελγικών αρχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X