Οι δολοφόνοι χαρακτήρων και εκτελεστές συμβολαίων…

Δολοφονία χαρακτήρων μέσω διαδικτύου

Ολίγη άγνοια, μπόλικη ιερή αγανάκτηση, μία δόση συγκαλυμμένης αλλά σταθερής στο χρόνο αντιΣΥΡΙΖΑ θέσης, πασπαλισμένα με υφέρποντα σεξισμό και ιδού το ξαναζεσταμένο… τσουρέκι “η Δούρου φταίει για όλα”. Και βεβαίως όχι από κακόπιστους, θυμωμένους ή οργισμένους, αλλά (όπως λένε οι ίδιοι) από καλόπιστους, έτσι για να νομίζουν οι πολίτες ότι είναι και αντικειμενικοί.

Και αφού λούσουν με διάφορα επίθετα και χαρακτηρισμούς, ως και τη λέξη θεούσα χρησιμοποιούν σε μία προσπάθεια να στρεβλώσουν όσο περισσότερο μπορούν την εικόνα, εξαπολύουν και τη λέξη αμοραλισμός, ως τελική ετυμηγορία αυτόκλητων ιεροεξεταστών.

Και είναι οι ίδιοι οι οποίοι προσπερνούν τα εγκλήματα του παρελθόντος, που ευθύνονται για τα τερατουργήματα στα οποία ζούμε, αυτές τις παγίδες ανθρώπινων ζωών, που μόνο να τις γκρεμίσεις μπορείς, γιατί δεν χωράει καμία διορθωτική παρέμβαση. Τόσο στρεβλά, τόσο τερατώδη δημιουργήματα είναι.

Κι΄ όμως αυτοί οι κήνσορες, οι δήθεν ιεροφάντες το προσπερνούν έτσι, δίνοντας μάλιστα και συγχωροχάρτι. Αλλά δεν περιορίζονται εκεί, γιατί το όλο εγχείρημα χρειάζεται και ολίγον μελό για να σερβιριστεί καλύτερα.

Δεν διστάζουν λοιπόν στο ξαναζεσταμένο τσουρέκι τους να βάλουν και μία μερίδα από το μέικ απ της Ρένας Δούρου, λες και έπρεπε να βγει με το τσεμπέρι ή αν έβγαινε άβαφη με το μάτι κατακόκκινο δεν θα έκαναν λόγο για υποκρισία ή για την εν πολλές αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή. Οτι κι΄ αν έκανε ότι κι΄αν έλεγε ήταν έτοιμοι από καιρό να πυροβολήσουν.

Ουαί ημίν υποκριτές. Δήθεν υπερασπιστές της αλήθειας, της δικής σας αλήθειας, οι οποίοι αρνείστε

στους άλλους να εκφράσουν τη δική τους άποψη για την αλήθεια, για τα πραγματικά γεγονότα.

Εσείς, οι δήθεν οργισμένοι, οι οποίοι πάνω στην τραγωδία δεν διστάσατε να στήσετε τρελό χορό, προκειμένου να πείσετε, τους ακροατές, τους τηλεθεατές ή τους αναγνώστες ότι για “όλα φταίει η Δούρου”, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια κάποιων και μην μας ρωτήσετε να σας πούμε ποιους, γιατί εσείς γνωρίζετε καλύτερα, αφού αυτών τα σχέδια εξυπηρετείτε και υπηρετείτε.

Μόνο που επειδή δεν μπορείτε να το πείτε ευθέως, καθαρά και ντόμπρα, στήνετε θεατράλε σκηνικά, γιατί νομίζετε πως έτσι θα εξουδετερώσετε τον αντίπαλό σας. Γιατί δεν σας νοιάζει η αλήθεια, δεν αντέχετε να ακούσετε την άλλη προσέγγιση για την αλήθεια, σας νοιάζει να εξοντώσετε τον αντίπαλο. Προβαίνετε με στυγνό τρόπο σε δολοφονία χαρακτήρων. Κι΄ αυτό κι΄ αν είναι αμοραλισμός…

Θανάσης Λυρτσογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές