Πολιτική

Ξαφνική επίθεση Λοβέρδου σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση: «Εχετε αποτύχει»

Ξαφνική επίθεση Λοβέρδου σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση: «Εχετε αποτύχει»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βλέπετε είχαν προηγηθεί οι σαφείς αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη σύμφωνα με τις οποίες «είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο», μετά τις σπόντες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τον Ν. Ανδρουλάκη και τις δηλώσεις του τελευταίου για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο.

«Στα βασικά θέματα, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, με τα οποία προτάξατε τον εκλογικό σας λόγο το 2019, έχετε αποτύχει» σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του ο Αν. Λοβέρδος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Συζητάνε στα μέσα ενημέρωσης οι δημοσιογράφοι και μας ρωτούν για τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος (σ.σ. Τέμπη). Δεκάδες νεκροί. Και τους κυρ Βασίληδες. Προτάξατε την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και μετά από 4 χρόνια την εξαγγέλλετε», πάλι σχολίασε δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Στ. Θεοδωράκη ότι «ήταν αμίμητη».

«Όπως και του νέου υπουργού των Μεταφορών ο οποίος μας είπεπάνω στα πτώματα, ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία από την ΕΕ. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης. Μας είπε ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία για την αποφυγή ατυχημάτων και ότι θα μειωθούν οι μεταφορές, χάριν της ασφάλειας, όταν διαβεβαιώνατε στη Βουλή ότι είναι απολύτως ασφαλείς», τόνισε ο ίδιος και στη συνέχεια επανήλθε στην αξιολόγηση.

«Η αξιολόγηση που δεν υπάρχει και υποσχεθήκατε είναι ένα απ’ τα βασικά αίτια για ότι έγινε» σημείωσε αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη και πρόσθεσε: «Το δεύτερο βασικό αίτιο που αφορά όλη την κυβερνητική δράση και αποτυπώνεται στο παρόν ν/σ είναι ότι επί 9 χρόνια δεν τελειώσατε μία σύμβαση (σ.σ. 717) ενώ υποσχεθήκατε επιτάχυνση των διαδικασιών σε ότι αφορά τα δημόσια έργα και τις δημόσιες συμβάσεις».

Ο Ανδ. Λοβέρδος άσκησε κριτική για την καθυστέρηση στην απόδοση συντάξεων χηρείας, αναφερόμενος σε χαρακτηριστική περίπτωση πολίτη στην περιοχή του Ζωγράφου, η οποία αν και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, παρόλα αυτά δεν βγαίνει.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στη ΛΑΡΚΟ κάνοντας κριτική γιατί δίνει η κυβέρνηση παράταση. «Πότε το βλέπετε να τελειώνει αυτό;» σημείωσε ο ίδιος και έκανε λόγο για μεγάλο κόστος προς το δημόσιο, λόγω των καθυστερήσεων με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Ξαναϋπόσχεστε όσα υποσχεθήκατε το 2019, επειδή αποτύχατε» δήλωσε καταλήγοντας ο Ανδ. Λοβέρδος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X