ΩTop άρθρα

Πολιτικοί απατεώνες με πατέντα

Πολιτικοί απατεώνες με πατέντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες  το πειρατικό του (τρόπος του λέγειν) κάπτεν Κούλη προσέγγιζε αβίαστα το λιμάνι της χώρας, με τον αέρα του καλοστημένου και καλοπληρωμένου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και φορτωμένο με την προσδοκία της μεγάλης εφόδου των πραγματικών ιδιοκτητών του κράτους.

Η πρόβα τζενεράλε  για την ανακατάληψη της εξουσίας πέτυχε στις προπέρσινες διπλές εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) και οι νικητές της 7ης Ιουλίου ελλιμενίστηκαν τροπαιούχοι, υψώνοντας με το καλημέρα σας την σημαία ευκαιρίας, για ο,τιδήποτε πωλείται και αγοράζεται. Από την δημόσια περιουσία μέχρι τα ΜΜΕ και από τον Πολιτισμό μέχρι το φρόνημα.

Σαν έτοιμη από καιρό η πρώτη ύλη της πολιτικής απάτης που άρχισε να ξεδιπλώνεται πολύ πριν η πανδημία γίνει το άλλοθι του συστήματος Μητσοτάκη για όλα, λειτουργούσε ήδη ως καύσιμο για την εκτόξευση του μητσοτακικού πυραύλου στο παράλληλο σύμπαν, με απευθείας αναθέσεις…

Με πρώτη πράξη την υποστολή της σημαίας για την συμφωνία των Πρεσπών με την οποία πολιτεύτηκαν προεκλογικά κραδαίνοντας τη ρομφαία της κατάργησης, οι ψηφοφόροι του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και οι συνιστώσες της Ν.Δ. δέχθηκαν την πρώτη ψυχρολουσία. Πριν καλά-καλά καταλάβουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά το μισό Αιγαίο τουρκικό, η πρώτη πολιτική απάτη είχε ήδη συντελεστεί.

Ακολούθησαν οι αλχημείες με την αμφισβήτηση των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία των οποίων παραμένει μέχρι και τώρα θολή και απροσδιόριστη, παρότι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν τελικώς την ύπαρξη του «μαξιλαριού» και κυρίως την πατρότητα του.

Και ύστερα έσκασε η βόμβα της πανδημίας, το ωστικό κύμα της οποίας έκανε κομμάτια και θρύψαλα -εκτός από την ζωή μας- και την αξιοπιστία του Μαξίμου, το οποίο δίνει από την πρώτη στιγμή τα ρέστα του στην προπαγάνδα και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι πολίτες «τα βλέπουν» πληρώνοντας με την ζωή τους αυτό το άηθες μακάβριο πόκερ.

Αδίστακτοι, ακάθεκτοι και άπληστοι, επιχείρησαν να οικειοποιηθούν ακόμη και την πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας με τα εμβόλια, (ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε χλευάσει τον Α. Τσίπρα τον Γενάρη που την πρότεινε) αλλά μόλις η Μέρκελ πάτησε πόδι, το εδώ παράρτημα, μαζεύτηκε…

Η επιτελική πολιτική απάτη εκτείνεται σε όλη την γκάμα της δημόσιας σφαίρας. Έταξαν νόμο και τάξη αλλά όπως αποδείχτηκε ο στόχος ήταν αποκλειστικά οι νέοι και η κοινωνική διαμαρτυρία, την ίδια ώρα που το υποκοσμιακό  ακραίο λουμπεναριάτο, έκανε κουμάντο στα ρετιρέ της γαλάζιας πολυκατοικίας, ενώ κρατικοί αξιωματούχοι διαπραγματεύονται λέει με τον φυγόποινο καταζητούμενο υπαρχηγό της Χ.Α. Χρήστο Παππά!

Η επιτομή όμως της πολιτικής απάτης είναι η μεγάλη φάρσα της διαβόητης Αριστείας. Από τα σκόιλ ελικίκου στην … αριστουργηματική θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλέξη Πατέλη, για τους «τεμπέληδες» διδάκτορες Πανεπιστημίου, η αντίληψη είναι μία και φασιστικής κοπής: Η  αριστεία τους αναφέρεται στους αρεστούς και υπάκουους στο καθεστώς. Οι σκεπτόμενοι να εξοβελιστούν. Τελεία και παύλα…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X