Δολοφονία Κιμ Βαλ: Ισόβια κάθειρξη στον Δανό εφευρέτη

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για τον φόνο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, μέσα στο υποβρύχιό του τον Αύγουστο του 2017.

Η Βαλ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ερευνούσε ένα θέμα για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιο του τον Αύγουστο. Στις 23 Αυγούστου, η αστυνομία ταυτοποίησε ένα ακέφαλο γυναικείο κορμό που ξεβράστηκε στις ακτές της Κοπεγχάγης, λέγοντας ότι ανήκει στη Βαλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέσυρε επίσης το κεφάλι και τα πόδια της Βαλ. Δήλωσε ότι το κρανίο της δεν είχε υποστεί κατάγματα, παρά τις προηγούμενες καταθέσεις του Μάντσεν ότι η δημοσιογράφος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από καταπακτή.

Το υποβρύχιο είναι ένα από τα τρία που κατασκεύασε ο Μάντσεν, και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτη στον κόσμο.

Σε βάρος του Μάντσεν είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία.

Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορήθηκε εξ αρχής ότι δολοφόνησε την Βαλ και ασέλγησε στο πτώμα της.

Τι είχε καταθέσει ο ίδιος

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Σε άλλη καταθεσή του είχε ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Ωστόσο όμως, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Για… μικροκλοπή σε σουπερμάρκετ παραιτήθηκε η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ