Eretiki Κριτική

“Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 (Halloween Kills, 2021)” Trailer/κυκλοφορία & κάτι extra!

“Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 (Halloween Kills, 2021)” Trailer/κυκλοφορία & κάτι extra!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ

Ώρα για Halloween…

Μετά την άκρως επιτυχημένη ανανέωση των ταινιών “Halloween” από την ομώνυμη, απροσδόκητα ατμοσφαιρική δημιουργία του 2018, o σκηνοθέτης David Gordon Green, από ό,τι φαίνεται, ανεβάζει πλέον κι άλλο τον πήχη του τρόμου! H κλασική πρωταγωνίστρια Jamie Lee Curtis εμπιστεύεται διπλά το εγχείρημά του.

Επειδή ξέρω, ότι κάποιες/κάποιοι είστε θαυμαστές των εν λόγω ταινιών και πως έχετε απαιτήσεις από την ποιότητά τους…Θεωρώ, πως για εσάς αυτό το μικρό διάστημα προσμονής θα περάσει, πριν καν το καταλάβετε…Συνεπώς:

Σας παρουσιάζουμε:

Α) Με ελληνικούς υπότιτλους το ατμοσφαιρικό trailer του έργουΗ Νύχτα με τις Μάσκες 2 ”(Halloween Kills, 2021)

Β) Τις extra πληροφορίες, που θα σας χρειαστούν, για την παρακολούθηση ή ανάλυση του προηγηθέντος έργου “Η Νύχτα με τις Μάσκες” (Halloween, 2018)

Α) H κυκλοφορία της νέας ταινίας:

Πιστή στο ραντεβού της με τη νέα, βελτιωμένη εποχή των έργων Halloween”, η Tulip Entertainment φέρνει στα σινεμά στις 14 Οκτωβρίου του 2021 το έργο “Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 (Halloween Kills),” το οποίο μάς υπόσχεται μια ενδιαφέρουσα συνέχεια!

Έρευνα: Στα συν της ταινίας είναι η συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη από τον σκηνοθέτη σε καλλιτεχνικούς συνεργάτες {πρωταγωνίστριες ( Laurie και οικογένειά της) & πρωταγωνιστές (περσόνες Michael), μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας, σχεδιασμός κοστουμιών, μουσική κ.α.} σε σχέση με την επιτυχημένη, σινεματική συνταγή του “Η Νύχτα με τις Μάσκες” (Halloween, 2018). Ο John Carpenter έγραψε αυτή τη φορά εξ’ ολοκλήρου τη μουσική!

Εκτίμηση: Αν και συνολικά 12η, φέρει σημαντικό ρόλο ως 3η ταινία της ανάλογης σειράς! Η πανίσχυρη διαμάχη της αδικαιολόγητης πρόκλησης βίαιου θανάτου (Michael Myers) και η ελπιδοφόρα υπεράσπιση της ζωής με κάθε κόστος (Laurie Strode) έρχεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη! Ο David Gordon Green αφού ξεπέρασε το δύσκολο τεστ της ταύτισης sequel με τη βαρυσήμαντη κληρονομιά της πρωτόλειας θεματικής (1978) του John Carpenter, αλλά και της θέσπισης ενός νέου, προσωπικού του μοτίβου (2018), πλέον κινείται στο κινηματογραφικό έδαφος της δικής του καλλιτεχνικής συνέχειας τρόμου (2021).

Λοιπόν, πολλά είπαμε! Για πάμε:

Υπόθεση:

Η Laurie Strode σχεδίαζε την τέλεια εκδίκηση απόλυτης εξολόθρευσης του εχθρού της και την πέτυχε. Θύτης και θύμα άλλαξαν μάσκες. Η χρόνια μεθοδικότητά της απέδωσε. Όμως οι συγκυρίες φαίνεται δυστυχώς να ευνοούν και πάλι τη ζοφερή, αιμοδιψή περσόνα του σχεδόν απέθαντου Michael Myers. Οι πυροσβέστες δεν ήξεραν, τι εφιαλτικό ον άθελά τους ελευθέρωσαν. Θα κατορθώσει να βγει μέσα από τις απειλητικές φλόγες του σχεδιασμένου φρουρίου θυσίας, που έμοιαζε με υπόγειο σπιτιού

Η ανεξέλεγκτη μανία του είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ! Η κόρη Karen και η εγγονή Allyson πείστηκαν πια για την κυριολεξία των λεγομένων της πρεσβύτερης Laurie, σχετικά με τη χρόνια εμμονή της, περί ετοιμότητας αντιμετώπισης του απάνθρωπου Michael. Πλέον όλες μαζί αποτελούν βέβαιους στόχους του The Shape.” Καθώς και πολλές ψυχές ακόμα. Η Laurie προσπαθεί να αναρρώσει από τα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Κάτι όμως έχει αλλάξει αυτή τη φορά…Οι Karen και Allyson σκέφτονται διαφορετικά. Αν δεν μπορούν να παγιδεύσουν το μασκοφόρο, διαταραγμένο Michael, ίσως να έχουν τη δυνατότητα να του επιτεθούν. Άλλωστε, υπάρχουν και άλλα θύματα, που επιβίωσαν από παλιότερα μακελειά της αμίλητης μορφής με τα ασαφή κίνητρα. Ίσως όλοι και όλες μαζί να μπορούν να ξεσηκωθούν εναντίον του αμείλικτου καταστροφέα, με τον απόκοσμο, εγκεφαλικό λαβύρινθο.

Ένα πλήθος εναντίον αυτού του διακομιστή του θανάτου. Με έναν μόνο σκοπό: Αυτό το κακό να πεθάνει απόψε!

Συντελεστές:

Σενάριο: John Carpenter, Debra Hill (δημιουργία βασικών χαρακτήρων), David Gordon Green, Danny McBride, Scott Teems (σενάριο ταινίας). Σκηνοθεσία: David Gordon Green. Διεύθυνση φωτογραφίας: Michael Simmonds. Μοντάζ: Timothy Alverson. Πρωταγωνιστούν/συμμετέχουν: Jamie Lee Curtis, Nick Castle, James Jude Cortney, Andy Matichak, Judi Greer, Omar J. Dorsey, Diva Tyler. Σκηνικά: Elliott Glick, Matthew Sullivan. Σχεδιασμός Κοστουμιών: Emily Gunshor. Casting: Sarah Domeier Lindo, Terri Taylor. Μουσική: John Carpenter.

Β) Τα στοιχεία της ταινίας “Η Νύχτα με τις Μάσκες” (Halloween, 2018):

Είναι γεγονός! Πρωτίστως το 2018 διασώθηκε το ενδιαφέρον της ποιότητας του έργου “Halloween,” παραβλέποντας τις ενδιάμεσες 9 όχι καλές ταινίες και λαμβάνοντας τροφή έμπνευσης μόνο από την αξιόλογη πρώτη (1978). Η 11η ταινία, δηλαδή το “Halloween” του 2018, λειτούργησε με μεγάλη δημιουργική επιτυχία ως sequel του πρώτου έργου, βρίσκοντας πλέον τη Laurie Strode και τον αδυσώπητο δολοφόνο Michael Myers 40 χρόνια μετά να εμφανίζουν την ίδια ακριβώς σχέση θύματος & θύτη. Μάλλον…Όχι ακριβώς την ίδια…

Θα βρείτε χρήσιμο & μεγάλο αφιέρωμα για τη σημαντική, σινεματική παρουσία του “Halloween” του 2018 με σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες κ.τ.λ. ακριβώς σε αυτό το λινκ: 

https://eretikos.gr/eretiki-kritiki-gia-tin-tainia-halloween-i-nychta-me-tis-maskes/177181

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X