Διεθνή

ΠΟΥ: Ισχυρή σύσταση για τη μη χρήση της υδροξυχλωροκίνης

ΠΟΥ: Ισχυρή σύσταση για τη μη χρήση της υδροξυχλωροκίνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει ισχυρή σύσταση κατά της χρήσης της υδροξυχλωροκίνης, για προληπτικούς λόγους, από άτομα που δεν έχουν μολυνθεί από την COVID-19. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΠΟΥ, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Τρίτη, στο επιστημονικό περιοδικό BMJ, «η επιτροπή επί των οδηγιών, προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για την μη χρήση υδροξυχλωροκίνης από άτομα που δεν έχουν COVID-19».

Αρκετές κλινικές δοκιμές, με τη συμμετοχή 6.000 εθελοντών, έδειξαν ότι το φάρμακο είχε λίγες ή μηδαμινές επιπτώσεις στη θνησιμότητα. Επιπροσθέτως, η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν τους ασθενείς να σταματήσουν τη χρήση του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το φάρμακο «δεν αποτελεί προτεραιότητα των ερευνητών πλέον και οι πόροι θα πρέπει να προσανατολιστούν στην αξιολόγηση άλλων, πιο πολλά υποσχόμενων, φαρμάκων για την πρόληψη της COVID-19».

Στην «αυγή» της πανδημίας, ορισμένοι ειδικοί είχαν προκρίνει την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπευτική μέθοδο κατά του κορονοϊού ή πιθανή μέθοδο πρόληψης από αυτόν.

Ωστόσο, αρκετές ήταν οι μελέτες που έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένα όφελος από τη χρήση της, ύστερα από την έκθεση στον ιό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X