Υγεία

Πραγματοποιήθηκε το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρείας ενδοσκοπικής χειρουργικής, στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρείας ενδοσκοπικής χειρουργικής, στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Δρ. Γιώργος Πιστοφίδης, προσκεκλημένος ομιλητής στο 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρείας ενδοσκοπικής χειρουργικής (ESGE), που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μίλησε για τη χειρουργική αντιμετώπιση της αδενομύωσης.

Η αδενομύωση εκδηλώνεται όταν μέρος του ενδομητρικού ιστού (η επένδυση της μήτρας) αρχίζει να διεισδύει στα μυώδη τοιχώματα της μήτρας, η οποία αρχίζει και μεγαλώνει. Η αδενομύωση μπορεί να οδηγήσει στην διεύρυνση της μήτρας, και να την κάνει ακόμα και 2 φορές μεγαλύτερη. Η διεύρυνση της μήτρας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή ή μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα τα οποία μπορεί να κυμανθούν από ήπια μέχρι και πολύ σοβαρά.

Τα αντισυλληπτικά συχνά συνταγογραφούνται για να βοηθήσουν να ρυθμιστεί ο κύκλος της γυναικάς καθώς και κάποια φάρμακα για τον πόνο. Κάποιες μορφές αδενομύωσης που έχουν ακαθόριστο όγκο και εστιακές μορφές είναι χειρουργήσιμες. Οι διάχυτες μορφές αδενομύωσης που αφορούν όλο το όργανο, ειδικά στις πιο εκεταμένες μορφές χρίζουν υστερεκτομίας.

Ενώ υπάρχει έρευνα που υποδηλώνει ότι η αδενομύωση μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι αν έχει διαγνωστεί η πάθηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X